Bicikliket kaptak a ladányi rendőrök

Bicikliket kaptak a ladányi rendőrök
© Fotó: police.hu
Püspökladány – A Püspökladányi Rendőrkapitányság közterületi és balesetmegelőzési munkáját két új kerékpárral támogatja az önkormányzat.

Püspökladány Város Önkormányzata két kerékpárt vásárolt és adományozott a helyi rendőröknek. A vadonatúj, műszakilag felkészített kerékpárokat Dombi Imréné, a város polgármestere 2016. június 16-án adta át Aranyi István r. ezredesnek, Püspökladány rendőrkapitányának.

A helyi rendőrök az utóbbi időben több előadássorozatot is tartottak, amelyek során – a balesetek megelőzése érdekében – felhívták a figyelmet a gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokra. A rendőrök a helyi iskolákban ismertették a fiataloknak az alapvető közlekedési szabályokat, a jelzőtáblák jelentését és azt, hogy mit kell tenni a biztonságos közlekedés érdekében, valamint felhívták a figyelmet a kerékpárok kötelező felszereléseire is.


ladany2

Fotó: police.hu


Az önkormányzat ehhez a kezdeményezéshez csatlakozva adományozta a két biciklit a rendőrkapitányságnak, bízva abban, hogy ezzel is hozzájárul a közlekedési balesetek számának csökkenéséhez és a lakosság szubjektív biztonságérzetének további javulásához.

A korábbi években Püspökladányban már volt hasonló kerékpáros szolgálatellátás, akkor az állampolgárok sikeresnek ítélték. Amennyiben most is pozitív fogadtatásban részesül a kezdeményezés, akkor a tervek szerint a jövőben több kerékpáros rendőr is szolgálatba állhat rendőrkapitányság illetékességi területén. Előnye, hogy olyan helyekre is eljuthatnak vele a járőrök, amelyek gépkocsival nem, vagy nehezen megközelíthetőek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –