Bibliobusz-avatás Abaújban

Encsen és Fulókércsen nyílt lehetőség Abaújban első alkalommal kölcsönözni a bibliobuszról.

A magyar kultúra napja alkalmából próba jelleggel Encsen és Fulókércsen nyílt lehetőség Abaújban első alkalommal kölcsönözni a bibliobuszról, azaz a mozgókönyvtári szolgáltatás – közölte lapunkkal Kércsi Tibor, az encsi Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója. 

Január 26-án tartották a bibliobusz és iskolabusz avatását az encsi parkolóban. Köszöntőt mondott Juhász Zsolt, az Encsi Többcélú Kistérségi Társulás irodavezetője és Kércsi Tibor igazgató. Avatóbeszédében Bratu László, az Encsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke méltatta a mozgókönyvtári szolgálatatás jelentőségét.

Ezután a buszok megáldása, megszentelése szerepelt a programban Petrasevits Dénes és Baksy Mária esperesek közreműködésével. Ezt követően a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója Vargáné Czap Rita: Gyermekmosoly című verseskönyvéből adott elő részletet, majd a jelenlevők elindultak Fulókércsre.

Ajándékkönyveket sorsoltak

Fulókércsen a művelődési házban az első kölcsönzőket virággal köszöntötték. Bratu László elnök és Pecsenye László, a település polgármestere üdvözölte a résztvevőket, majd Vargáné Czap Rita encsi pedagógus Gyermekmosoly című verses- könyvének bemutatója következett. Ezután ajándékkönyveket sorsoltak ki a kölcsönzők között. 

B.Gy.