Helyi közélet

2008.05.16. 11:25

Autó ütközött vonattal Debrecenben

<p>Debrecen – A csodával határos módon nem sérült meg annak a személyautónak a vezetője, aki egy személyszállító vonattal ütközött össze pénteken délelőtt a Balmazújvárosi úton, a volt autópiac előtti vasúti átjáróban.<A href="about:blank"><IMG height="13" src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Balesetvonat.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<DIA alt="Kocsi ütközött vonattal a Balmazújvárosi úton 2008.05.16. " height="700" width="900"></DIA></p>

16 25

Összetörte vadonatúj autóját.

Csodával határos módon sérülés nélkül megúszta a balesetet annak a személyautónak a vezetője, aki személyszállító vonattal ütközött péntek délelőtt a Balmazújvárosi úton, a volt autópiac előtti vasúti átjáróban.

Helyszíni információink szerint, a sofőr a főútról balra le akart kanyarodni az autókerekedéshez, amikor a vele párhuzamosan haladó szerelvény elé fordult. A motorkocsi vezetője hiába dudált és vészfékezett, már nem tudta elkerülni a karambolt.

A baleset idején a vasúti fényjelzőkészülék működött, és piros jelzést mutatott. A vonaton utazók közül senki sem sérült meg. A totálkárosra tört autót a tűzoltók áramtalanították.

Úgy tudjuk, az autós csütörtökön vásásolta Suzuki Swift-jét, melyet így nem sokáig élvezhetett.

Késik

Április végén a közeli ipari parknál lévő vasúti átjáróban történt hasonló baleset. Akkor életét vesztette egy autós. Lapunk nemrég cikkezett arról, hogy végre biztonságosabbá kellene tenni a 33-as főúttal párhuzamosan futó vasúti sínek átjáróit.

A környéken ugyanis szinte havonta történik baleset. Az ok általában ugyanaz: a forgalmas főútról lekanyarodó járművezetők későn veszik észre a mögülük érkező, Balmazújváros irányába tartó vonatot.

Az átjárók többségét mindössze fénysorompó és jelzőtáblák védik. A szakemberek évek óta látják a veszélyt, a változás ennek ellenére csak most érik.

Az ipari parknál található, talán legveszélyesebbnek mondható átjáró esetében a Magyar Közút Kht. területi igazgatósága azt javasolta, hogy közúti jelzőlámpákkal szereljék fel a kereszteződést, és félkaros csapórudakkal lássák el az átjárót.

A döntés a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kezében van. A szervezetnél már a múlt hónap végén érdeklődtünk arról, hogy várható-e elmozdulás az ügyben, de az ígért válasz késik.

 

11 10

Adataink szerint a gépkocsi vezetője a főútról balra be akart kanyarodni az autókerekedéshez, mikor a vele párhuzamosan haladó vonat elé fordult, amely hiába dudált és vészfékezett, már nem tudta elkerülni az ütközést.

A baleset idején a vasúti fényjelzőkészülék működött, és piros jelzést mutatott. A vonaton utazók közül senki sem sérült a vészfékezés miatt.

A kiérkező tűzoltóknak szerencsére csak a totálkárosra tört autó áramtalanítását kellett elvégezni.

 Az autót a tulajdonosa nem sokáig élvezhette, ugyanis azt csütörtökön vette meg. A baleset pontos részleteit, és körülményeit a rendőrség, és a MÁV szakemberei vizsgálják.

cZZs

  • Mikrobusszal ütközött egy autó a Balmazújvárosi úton
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában