Bezárták a kardiológiát Csornán

Nem fogadhat betegeket a csornai kórház kardiológiai részlege.

Egy ÁNTSZ ellenõrzés során ugyanis kiderült, hogy nincs fõállású szakorvos a részlegen, így a tisztiorvosi szolgálat bezáratta az osztályt. Amíg nem oldják meg a létszámhiányt az intézményben, addig nem vehetnek fel új betegeket az osztályra. A pácienseket pedig a 30 kilométerre lévõ megyeszékhelyre, Gyõrbe kell irányítani.

Múlt csütörtök óta nem fogadhat betegeket a csornai kórház kardiológiai részlege. Minden nap szakorvosok felügyelik ugyan a betegeket, de csak részmunkaidõben. Az elõírások szerint pedig fõállású orvos kellene az osztályra, aki heti 40 órában dolgozik. Mivel ilyen nem volt, az ÁNTSZ bezáratta az osztályt.

Az elõzõ szakorvos tavaly év végén távozott az intézménybõl, azóta nem találnak jelentkezõt a helyére. A mostani bezárás azt jelenti, hogy addig nem vehet fel betegeket az osztály, amíg meg nem oldják a létszámhiányt. Addig pedig a 30 kilométerre lévõ gyõri kórházba irányítják a betegeket, ami az igazgató szerint nagy idõveszteség. Dr. Boga Attila elmondta: egy szívinfarktusnál fontos, hogy a pácienst minél elõbb ellássák és így megelõzzék a maradandó egészségkárosodást.

Az igazgató hozzátette: reményeik szerint májustól újra mûködhet az osztály. Elsejétõl ugyanis érkezik egy fõállású szakorvos, így nem lesz akadálya a betegfelvételnek.

A kardiológiával egy idõben a stroke és a neurológiai osztályt is be kellett zárni a kórházban. Azokon a részlegeken azonban sikerült megoldani a szakorvos-hiányt, így ezek már ismét fogadhatnak betegeket.

-Független Hírügynökség-