Bevezették a PÉK-állandót a táboroknál

Nem mindegy milyen élményekkel tér haza a lurkó.
Nem mindegy milyen élményekkel tér haza a lurkó. - © Fotó: fitway.hu
Debrecen – Program, érték, kor – kritériumok, amik szerint érdemes a gyereknek tábort választani.

– A kínálat már most óriási és mind az árakban, mind a témákban komoly szórást lát, aki lefoglalná gyermeke részére a nyári táborozást. Habár a roham a helyekért már február végén megkezdődött, a jelentkezések döntő hányada még hátravan – állítja Tóth Béla, egy nyári táborokat gyűjtő portál vezetője.

A weboldal szerint az első „homlokra csapás” a tavaszi szünetben történik, amikor szembesülnek a szülők a nebulók elhelyezésének és felügyeletének nehézségeivel. – Ilyenkor halljuk gyakran az érintettektől, hogy rendben, most ki tudtam venni két-három napot, de mi lesz nyáron? Miután a felügyelet és a hasznos nyári időtöltés egyik legjobb megoldása a tábor, sokan most kezdenek bele a keresésbe. Nekik igyekszünk egy mankót, segédletet nyújtani a PÉK-állandóval – mondta az ügyvezető.

Mi a PÉK-állandó?

P, mint program és pedagógia. Kifejezetten fontos, hogy megfelelő programot kínáljunk a gyereknek, legyen a tábor szervezőjének „B” terve rossz időre, ne legyen unalommal töltött fél óra sem a táborozás alatt. Ehhez nagymértékben hozzájárulnak a felügyelők is. Fontos, hogy hány gyermekre jut egy felnőtt és nekik milyen végzettségük van. Esetleg van-e a tábornak pedagógiai programja, ha azt játékosan valósítják is meg.

Ne az ár domináljon

É, mint érték és élmény. Fontos szempont a tábor ára, de ha tehetjük, inkább az érték alapján rangsoroljunk. Egyes üdülések árában több belépőjegy is kalkulálva van, míg lehet, hogy pár ezer forinttal drágábban komplexebb tábort találunk. Fontos, hogy a gyerekeket friss, új élmények is érjék a vakáció során, érdemes olyan tábort választani, ahol új dolgokat is tanulhat, kipróbálhat csemeténk.

Közösen válasszunk

K, mint kor és közösen. A gyermek korosztályának megfelelő vakációs üdülés kiválasztása is kiemelt szempont. Ha csak gyermekünknél nagyobb, vagy csak fiatalabb társak vannak, az csemeténk kedvét szegheti. A legfontosabb kritériuma a táborválasztásnak, hogy a pénztárcánk és a szóba jöhető távolság alapján előszűrt táborokból a gyerekkel közösen válasszunk! Nagyobb lelkesedéssel megy gyermekünk a táborba, ha a döntésben ő maga is részt vett, illetve olyan témák is előkerülhetnek, amikre a szülők nem is gondoltak.

HBN


Mi kerüljön a gyerek csomagjába?

 • fehérneműből, zokniból és pólóból ahány nap van +2 darabot érdemes betenni
 • rövidnadrágból egy hétre elég 3 db
 • melegítő nadrágból és felsőből 2-2 db, pulóverből, hosszú ujjú pólóból 1-1 szükséges
 • sportcipő, szandál és papucs, 1-1 db (a papucs jó, ha vízálló, hogy zuhanyozásnál tudja használni)
 • esőkabát vagy vízhatlan széldzseki, napsapka mindenképp legyen
 • fürdőruhából 2 db szükséges, hogy szárazra tudjon váltani a fürdés után
 • naptej (30+-os lehetőség szerint), kullancs- és szúnyogriasztó
 • szükséges két nagyobb törölköző (egyik strandoláshoz, másik tisztálkodáshoz), valamint egy kicsi kéztörléshez
 • adjunk egy nagyméretű üres zacsit a gyerkőcnek, hogy abba gyűjthesse a szennyesét, és ne keverje össze a tiszta ruhákkal
 • nesszeszerbe: tusfürdő, fogkefe + fogkrém, egy mini üveges utazó sampon (fiúknak megteszi a 2 az 1-ben tusfürdő és sampon), papírzsebkendő, kiránduláshoz és az útra egy kis csomag nedves kéztörlő
 • nyakba akasztható kistáska vagy övtáska
 • zsebpénz: hogy ne trafáljunk mellé nagyon, érdemes a táborvezető tanácsát kérni a minimum és maximum összeget illetően
(Forrás: ezmegazin.hu)
hirdetés