haon-sportoldal

2008.01.02. 12:35

Prágában rávilágítottak a hibákra

<p>Debrecen - Második helyen zárta a prágai nemzetközi kézilabdatornát a DVSC-Aquaticum alakulata, miután két győzelem, a lengyel Jelenie Gora és a házigazda Slavia Prága ellen, illetve egy vereség, a Nagybánya ellenében volt a Loki mérlege.</p>

A Loki trénere, Varga József az ezüstérem megszerzésénél sokkal fontosabb tartja, hogy Prágában sok szakmai kérdésre kapott választ a játékosokat, illetve a csapatot illetően.

Kazai Anita bizonyított

– Természetesen minden mérkőzésen a lehető legjobb eredményt akarjuk elérni, de ezen a tornán nem feltétlenül a kiemelkedő sportforma volt a leglényegesebb, hanem az, hogy tiszta képet kapjunk arról, hol tartunk a felkészülésben. Ráadásul nem is lett volna szerencsés, ha két héttel a bajnokság kezdete előtt lettünk volna csúcsformában. Mint szinte minden csapat a felkészülési tornákon, hullámzó teljesítményt nyújtottunk mi is, de ez annak a számlájára is írható, hogy sok taktikai megoldásunk még kísérleti fázisban van. Összességében a torna elérte célját, hiszen rávilágított azokra a hibákra, amiket mindenképpen orvosolnunk kell a közelgő bajnoki rajtig – kezdte az értékelést a debreceni szakember.

– Eddig is tisztában voltunk vele, hogy pótolnunk kell a szülés előtt álló Orbán Annamáriát, illetve a sérülésből lábadozó játékosainkat, Benyáts Beatrixot és Tánya Vorozscovát, most tesztelhettük, mik azok a lehetőségek, amivel élhetünk majd a tétmérkőzéseken. Sajnos beigazolódott az is, hogy Szűcs Gabriella nem olyan állapotban tért vissza a csapathoz, ami ideális lenne, de szerencsére van még időnk a javításra. A két magabiztos győzelmen túl több játékos átlagon felüli teljesítménye is örömmel töltött el, így például a fiatal Kazai Anita vagány és eredményes játéka, a balszélsők, Dagmar Stuparicova és Nagy Ivett gólerős produkciója, Csáki Viktória küzdeni akarása és Triffa Ágnes, őszhöz képest nagyságrendekkel jobb védési statisztikája érdemel külön említést.

Csak türelmesen

Az újonnan érkezett tehetség, Temes Bernadett beilleszkedését megkettőzött figyelemmel kísérik a szurkolók.

– A torna lehetőséget biztosított arra is, hogy Berni sokat játsszon és még jobban összeszokjon a társakkal mind támadásban, mind védekezésben. Az összekovácsolódás közte és a csapattársak között nem megy egyik napról a másikra, számára most az a legfontosabb feladat, hogy türelmes legyen önmagához – mondta Varga József, aki január 2-án délelőtt egy konditermi edzéssel és egy labdás gyakorlással fogadta a lányokat, majd délután még egy foglalkozást tartott Szabó Valiériáéknak.

A Loki gőzerővel készül a bajnoki rajtra, hiszen január 11-én a megyei rivális, Tajtavill-Derecska csapatát fogadják a Hódosban, vélhetően zsúfolt lelátók előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!