Betörte a kirakatot

El akart menekülni, de végül nem úszta meg
El akart menekülni, de végül nem úszta meg - © Fotó: police.hu
Debrecen – A gyanúsított betörte az egyik üzlet kirakatát Debrecenben. A polgárőr visszatartotta a garázdát a rendőrök kiérkezéséig.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 2-án 17 óra 40 perc körüli időben Debrecenben, a Petőfi téren egy férfi betörte az egyik bolt üvegét. Az üzletben tartózkodott egy polgárőr, aki felfigyelt a nagy zajra, majd kiment az üzletből és az utcán a kirakat mellett meglátta a garázdát, akinek az ütéstől a keze is megsérült. Az esetről történt bejelentést követően a járőrök a helyszínre indultak. A tettes meghallotta, hogy jönnek a rendőrök, ezért elkezdett a közeli aluljáró irányába futni, azonban a helyi polgárőr visszatartotta őt az egyenruhások kiérkezéséig.

A rendőrök a 29 éves helyi lakost elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók K. Jánost gyanúsítottként kihallgatták.

A Debreceni Rendőrkapitányság vele szemben garázdaság vétség és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –