Betört a földesi húsboltba, majd álomba szenderült a kabai sportcsarnokban

Betört a földesi húsboltba, majd álomba szenderült a kabai sportcsarnokban
© Fotó: Police.hu
Hajdú-Bihar – Cs. János beismerő vallomást tett, lopás és rongálás miatt kell felelnie – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2019. március 26-án 17 óra körül arról, hogy egy ismeretlen tettes betört a földesi húsboltba, és pénzt vitt el a kasszából. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést végeztek. Már másnap reggel egy újabb bejelentés érkezett arról, hogy az éjszaka folyamán a kabai sportcsarnokba is betört valaki. A nyomozók a helyszíneken beszerzett adatok alapján úgy gondolták, hogy a két bűncselekményt ugyanaz a személy követte el.

Cs. Jánost beazonosították a rendőrök, majd a püspökladányi vasútállomáson 2019. március 27-én elfogták. Gyanúsítottként kihallgatták a magyarhomorogi lakost, akit az ügyek felderítése során kapcsolatba hoztak egy korábban történt sápi betöréssel is, amely során több fűkaszát tulajdonítottak el. A gyanúsított beismerő vallomást tett, és elmondta a rendőröknek, hogy a sportcsarnokból semmit nem lopott el, annyi történt csupán, hogy aznap éjszaka ott aludt.

Fotó: Police.hu

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Cs. Jánossal szemben lopás vétség, valamint rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást – írja a Police.hu.