Debrecen hírei

2012.09.22. 10:23

Erős mérkőzésre számítanak a DEAC floorballosai

Floorball - Szombati találkozójukon szépítenének a cívisvárosi floorballosok.

Floorball - Szombati találkozójukon szépítenének a cívisvárosi floorballosok.Nem kezdődött jól a szezon a Deac Vörösmarty Floorballosainak: első OB I-es meccsüket Érden játszották a Dunai Krokodilok SE alakulata ellen, és 11:3–as vereséget szenvedtek. Most szombaton azonban lesz alkalmuk szépíteni, hiszen a Veszprémiek csapatát, a Neumann SE-t fogadják a Debreceni Mechwart Szakközépiskolában. A csapatkapitánnyal, Tóth Gáborral beszélgettünk a hétvégi meccsről és a csapatról.

Sok volt a hiba

– A Dunai Krokodilok SE elleni mérkőzés nem kezdődött rosszul számunkra. Rendre sikerült visszaverni az esélyesebbnek kikiáltott ellenfél támadásait, azonban hamar érezhetővé vált, hogy a saját támadásaink építésébe kevesebb energiát tudunk fektetni. Ez meg is látszott a gyenge helyzetkihasználáson. Annak ellenére, hogy szép számmal voltak lehetőségeink nagyon kevés a három lőtt gól. A Krokodilok természetesen az apróbb hibáinkat könyörtelenül kihasználták. Az első két harmadban jellemzően fegyelmezett játékot produkáltunk, de a harmadik harmad elején ahelyett, hogy felzárkóztunk volna, 3 perc alatt 3 gólt kaptunk egyéni hibák miatt, mellyel gyakorlatilag elment a mérkőzés. Összegezve elmondható, hogy pontosabb és három harmadon át tartó koncentráció szükséges ahhoz, hogy meglepetést tudjunk okozni a legerősebb csapatoknak. A Krokodilok megérdemelten tartották otthon a két pontot, valószínűleg a hibák nélkül is csak szorosabb eredményt tudtunk volna produkálni – mondta a csapatkapitány.

Újoncok a csapatban

– Szükség volt új játékosokra az együttesünkbe, mert több, korábban meghatározó csapattag akasztotta szögre idén az ütőjét, valamint az egyik társunk Svájcba igazolt. Helyettük Verebélyi Róbert érkezett a Szolnoki Cannibalsból, valamint a korábbi OB III-as csapatunkból kerültek fel hozzánk fiatalabb játékosok. Az új emberek beépítése hosszú folyamat, mely még jelenleg is zajlik, azonban később nagy szükségünk lesz rájuk, ezért türelmesek vagyunk – tudtuk meg Tóth Gábortól, aki az előttük álló összecsapásról is beszélt. – Nem várok egyszerű mérkőzést, mert a korábbi találkozásaink sem voltak simák, annak ellenére, hogy papíron esélyesebbek voltunk, mint a Neumann FSE. Most nagyjából hasonló szinten lehet a két csapat, noha ezt nehéz megmondani a szezon elején, emiatt nem bocsátkoznék messzemenő jóslatokba. Kemény, pörgős mérkőzésre számítok, melyen egyértelműen a győzelem a cél számunkra. Sajnálatos módon az egyik legeredményesebb csatárunk, Nagy Ádám éppen kényszerpihenőjét tölti, focizás közben kiment a térde és megnyúlt a térdszalagja, emiatt még valószínűleg a Neumann elleni mérkőzésen sem láthatjuk a pályán – nyilatkozta a Deac Vörösmarty Floorbol csapatkapitánya.

HBN–VL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!