Betongerenda zuhant a munkásra Hajdúszoboszlón

Betongerenda zuhant a munkásra Hajdúszoboszlón
© Fotó: police.hu
Hajdúszoboszló – A hajdú-bihari rendőrök vádemelést javasolnak az üzemvezetővel, az ügyvezetővel, valamint a targoncakezelővel szemben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 44 éves hajdúszoboszlói és egy 32 éves nagyhegyesi férfival szemben.

A rendőrségre 2017. február 10-én 18 óra körül tettek bejelentést arról, hogy egy hajdúszoboszlói vállalkozás telephelyén végzett bontási munkálatok közben egy betongerenda ráesett egy ott dolgozó férfira. A baleset következtében a 39 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

halalos2Fotó: police.hu

A hajdú-bihari nyomozók a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést végezetek, majd szakértő bevonásával vizsgálták a baleset körülményeit. A nyomozás adatai szerint a vállalkozás vezetője, valamint a munkálatok elvégzéséért felelős üzemvezető számos munkavédelmi szabályt nem tartottak be. A bontási munkát végző férfiak nem viseltek védősisakokat és a munkabiztonsági szabályokról sem kaptak oktatást. A vizsgálatok továbbá megállapították azt is, hogy a munkálatok megkezdését semmilyen statikai állapotfelmérés nem előzte meg, valamint az egyik ott dolgozó targoncakezelő nem rendeltetésszerűen használta a munkagépét.

halalos3Fotó: police.hu

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a munkálatok üzemvezetőjét, valamint a telephely ügyvezetőjét. A 26 éves targoncakezelőnek a szabálytalan munkavégzés miatt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie.

A nyomozó hatóság a gyanúsítottakkal szemben folytatott eljárást 2018. június 19-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség részére.

– police.hu –