Betliztek a szelídíthetetlen oroszlánok

Az E jelű kvartett másik találkozóján Japán és Kamerun legjobbjai feszültek egymásnak, amelyen a szelídíthetetlen oroszlánoknak becézett afrikai együttes tűnt valamivel esélyesebbnek.

Nem kezdtek egetverő iramban a felek, hosszú percekig egyetlen kapuralövést sem lehetett feljegyezni. Az eseménytelen első félidőt egy kameruni védelmi hiba zárta, amelyet Honda Kejszuke ki is használt: az ötösön egyedül hagyott csatár a hálóba vágta a labdát. A szünet után is dominált az ázsiaiak iparos futballja, a kameruniak próbáltak magasabb sebességi fokozatba kapcsolni, de sokáig eredménytelennek bizonyult igyekezetük. A találkozó vége felé mindkét alakulat megdöngette a kapufát, de az állás már nem változott. Ezzel a győzelmével Japán lépéselőnybe került csoportbeli riválisaival, Dániával és Kamerunnal szemben. HBN

E csoport, 1. forduló:

Japán–Kamerun 1–0 (1–0)

Bloemfontein, Mangaung Stadion, 40 ezer néző, v.: Olegario Benquerenca (portugál).

Japán: Kavasima – Komano, Nakazava, Tulio, Nagatomo – Abe – Endo, Haszebe (Inamoto, 88.), Honda, Matszuji (Okazaki, 69.) – Okubo (Jano, 82.).

Kamerun: Souleymanou – Assou-Ekotto, Bassong, Nkoulou, Mbia – Matip (Emana, 63.), Makoun (Geremi, 75.), Enoh – Eto,o , Webo, Choupo-Moting (Idrissou, 75.).

Gólszerzők: Honda (39.)

Sárga lap: Abe (91.), illetve Nkoulou (72.)