Helyi közélet

2014.04.14. 12:46

Húsvéti ajándékkészítés az egyetemen

Debrecen - Hagyományosan idén is közös ajándékkészítéssel hangolnak a húsvéti ünnepekre az egyetem néprajz szakos hallgatói.

Debrecen - Hagyományosan idén is közös ajándékkészítéssel hangolnak a húsvéti ünnepekre az egyetem néprajz szakos hallgatói.

Két napon át (április 14-15-én délelőtt 10 és délután 4 óra között) hagyományos népi kézműves ajándékok készülnek a Főépület 3. emeleti kerengőjén, ahol a Néprajzi Tanszék hallgatói segítségével a látogatók is elsajátíthatják az egyszerűbb fortélyokat és készíthetnek ajándékokat.

- Tiszteljük a hagyományokat, ezért évente két alkalommal - karácsonykor és húsvétkor - ajándékkészítéssel hívjuk fel a figyelmet az ünnep fontosságára. El lehet sajátítani a tojásfestést, gyöngyfűzést, a kötélverést, nemezelést, és lehet textilvirágot is készíteni. A rendezvény idén lekvárkóstoló versennyel és sajtbemutatóval is bővült - mondta az unideb.hu portálnak Illésházy Katalin 3. éves hallgató, az idei program főszervezője.

A foglalkozásokhoz méltó hátteret adnak a kiállított kézműves termékek, egykori, és jelenlegi hallgatók, nemezkészítők, fafaragók, takácsok, keramikusok, hímzők munkái.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában