Betekinthettek mélyen a könyvespolcok mögé

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Alexandra Beier/Getty Images
Debrecen – Az egyetemi könyvtár titkaival ismerkedhettek a gyerekek.

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárában zajló munkával, érdekességekkel ismerkedhettek az elmúlt másfél évben tíz debreceni és Debrecen környéki oktatási intézmény diákjai, csaknem háromezren – adta hírül nemrég a Debreceni Universitas Kft.

A kódextől az e-bookig

A több mint 21 millió forintos pályázati forrásnak köszönhetően a gimnazisták, általános iskolai tanulók és óvodások bepillanthattak olyan területekre is, amelyekkel az olvasók a könyvtárhasználat során ritkán, vagy egyáltalán nem találkoznak. A könyvtár által kínált tematika sokrétű volt: a klasszikus könyvtári munkafolyamatoktól és a régi könyvektől kezdve, az internet előnyein és veszélyein keresztül a blu ray techonológiával, az e-bookkal is megismerkedhettek az érdeklődők – olvasható a híradásban.

Népszerű volt a Google-szakkör, amely a könyvtár elektronikus szolgáltatásait mutatta be. „Pincétől a padlásig” címmel a könyvtári részlegekkel, illetve a látogatók elől elzárt gyűjtemények bemutatására nyílt lehetőség. A diákok azt is megtudhatták, hogyan válthatja fel a papíralapú hagyományos dokumentumokat az információk digitális rögzítése, megőrzése, s egyebek közt filmes, színházi és zenei ismereteket is szerezhettek.

Folytatását tervezik

A projekt a tervek szerint a pályázat lezárását követően is folytatódik a könyvtárban.

HBN