Beteg lopott meg egy kórházi dolgozót Debrecenben

Debrecen – A debreceni rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a 21 éves nő ellen, aki a megalapozott gyanú szerint az egyik debreceni egészségügyi intézményben ellopta egy ott dolgozó pénztárcáját.

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást K. Edina 21 éves debreceni lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. december 23-án 11 óra körül az egyik debreceni egészségügyi intézmény alkalmazottja tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy ellopták az irodában hagyott táskájából a pénztárcáját, benne az irataival és készpénzével együtt.

A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek az elkövető azonosítása és felkutatása érdekében. A sértett a járőröknek elmondta, hogy feltűnt neki az egyik beteg gyanús viselkedése. A beszerzett információk alapján a rendőrök a kórházban megtalálták és igazoltatták a 21 éves nőt, aki az egyenruhások kérdésére először tagadta, hogy ellopta volna a pénztárcát, majd később mégis elismerte a bűncselekményt. K. Edina a járőröknek elmondta, hogy a pénz egy részét elköltötte, a sértett iratait pedig alufóliába csomagolta, és elrejtette a kórház egyik mellékhelyiségébe.

A 21 éves nőt a rendőrök elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a helyi lakost, aki beismerő vallomást tett.

A rendőrség a nővel szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészség részére.

– police.hu –