Betörőbandát buktattak le a rendőrök Budapesten

Egy betörésekre szakosodott bűnbandát lepleztek le a rendőrök Budapesten. A csoport tagjai Zuglóban, Újpesten, Csepelen, Pesterzsébeten és Pestlőrincen tevékenykedtek.

Úgy buktak le, hogy egy betörésük alkalmával észrevette őket a hazatérő szomszéd. Ráadásul utolsó “munkájuk” éppen egy rendőr lakása volt. A felderítésről pénteken számolt be Horváth Antal, az Észak-pesti Bűnügyi Régió bűnügyi vezetője.

Február közepén a Csömöri úton figyeltek fel a körzeti megbízottak egy gyanús csoportra. A két férfi és nő társuk házakat nézegettek, majd egy társasház lépcsőházi bejáratát fel is feszítették és bementek. 10 perc múlva futva távoztak, nyomukban egy idős nővel, aki betörő-betörők kiáltással kergette őket.

A társaságra lecsapott a két körzeti megbízott. Betörőszerszámokat találtak náluk és kiderült az is, hogy két másik társuk hasonló ügyek miatt már előzetesben van. Az egyik ráadásul az elfogott nő barátja, a nőt pedig már régóta keresték. A nő lakásán valóságos betörő-műhelyt találtak a későbbi házkutatáskor, mindenféle zártörésre, betörésre alkalmas szerszámokkal.

A betörő banda Zuglóban, Újpesten, Csepelen, Pesterzsébeten és Pestlőrincen tevékenykedett. A csoportnak a már korábban elfogott két emberrel együtt öt tagja volt, ügyeiket most egyesítik.