Betörő a rács mögött

Mezőkövesd – Négy óra alatt elfogták, három napon belül bíróság előtt felelt tettéért az a betörő, aki a közelmúltban beverte egy mezőkövesdi családi ház ablakát, majd azon keresztül bejutva onnan aranyékszereket és készpénzt vitt el.

A mezőkövesdi kapitányságon egy helyi asszony tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, hogy valaki a reggeli órákban meglopta. A nyomozók nem sokkal ezután találtak egy olyan tanút, akinek „segítőkész vallomása alapján megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a lopást S. I. mezőkövesdi lakos követhette el”.

 

A különböző vagyon elleni bűncselekmények miatt többször büntetett férfit a betöréstől számított négy órán belül előállították a rendőrök, majd kezdeményezték bíróság elé állítását. A betörőt – aminek otthonában a házkutatás során hiánytalanul megtalálták az ellopott ékszereket és a pénzt is, ami ezután visszakerült eredeti gazdájához – első fokon két év két hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és elrendelte előzetes letartóztatását.

 

ÉM