Beszorult a ló feje, segítettek a tűzoltók

Hajdú-Bihar – Szinte csak műszaki mentéshez riasztották a hét első napján a megye tűzoltóit.

Az etető és a fal közé szorult egy ló feje tegnap hajnalban egy hajdúsámsoni istállóban. A Bojtorján utcában fogságba esett ló kiszabadításában a debreceni hivatásos tűzoltók segédkeztek, motoros láncfűrésszel kivágtak egy darabot a fa etetőből, így a ló ki tudta húzni a fejét. Az eset során az állatnak nem esett baja – közölte honlapján a katasztrófavédelem.

A sok esőzés miatt beszakadt a talaj Berettyóújfaluban egy Kádár Vitéz utcai családi ház udvarán tegnap reggel. A helyi hivatásos tűzoltók a balesetveszély elhárítása érdekében a csaknem ötven centiméter átmérőjű és három méter mély lyuk körüli földrészt kéziszerszámokkal beszakították, így további beszakadásra már nem kell számítani. Az eset során senki nem sérült meg és anyagi kár sem keletkezett.

Tegnap összesen három esetben riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat fakidőlés és faágleszakadás miatt. A Vezér utcában egy kidőlt fát, a Klaipeda és a Domokos Lajos utcában pedig egy-egy nagyméretű az úttestre szakadt faágat kellett eltávolítani a tűzoltóknak. A Dobozi utcában menet közben szakadt az autóra egy faág, amit a megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolítottak el. A délutáni órákban az egyeki önkormányzati tűzoltókat is fakidőlés miatt riasztották. A település Hunyadi János utcájában az eső kimosta egy közel öt méter magas fa gyökerét, ami így az úttestre dőlt. A közúti forgalmat veszélyeztető növényt a tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el.
hirdetés