Beszámolókkal telt a közgyűlés, vitára most semmi nem adott okot

Beszámolókkal telt a közgyűlés, vitára most semmi nem adott okot
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Sáp – A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése Sápon tartotta soros ülését pénteken. A közel ezer lakosú település polgármestere, Karacs Imre elmondta, bár az ülés nem rendkívüli, ők azért ünnepi díszbe öltöztették úgy a kultúrházat – ahova a prominenseket várták, –, mint a lelküket. Külön öröm, hogy Sáp fennállásának 800 éves évfordulóját a közgyűlést meghívva együtt ünnepelhetik (az évforduló évének ez volt a nyitánya) – tette hozzá.

A képviselők valamennyi napirend kapcsán nagy egyetértésben emelgették a kezüket szavazáskor, Pajna Zoltán elnök meg is jegyezte, hogy az egységes, testületi döntéshozatal talán nem túl szokványos az egyes települések ülésein, de példamutató abból a szempontból, hogy egy-egy jó ügyet minden oldal elismer és támogat.

Rendezték a hiányosságokat

Elfogadták az önkormányzat és hivatala 2016. évi költségvetésének végrehajtására vonatkozó zárszámadási rendelettervezetet, a gazdálkodást kiegyensúlyozottnak ítélték meg.

kgy1

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

A maradványokat átvezették a 2017-es költségvetésbe. Az önkormányzat és hivatala 2016. évi belső ellenőrzéséről szóló jelentést is egyhangúan elfogadták. A Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. 2016. évi beszámolóját és 2017. évi üzleti tervét úgyszintén. Az ügynökség közel két és fél éve megválasztott vezetője, Korbeák György megszolgálta a bizalmat, elégedettek a munkájával, hiszen növelték az árbevételt, még több szakembert vettek fel, és nem csak a TOP-os pályázatok kapcsán vannak „topon” – erősítették meg kormánypárti és ellenzéki sorokból is.

Az INNOVA Nonprofit Kft. 2016. évi összegzése már közel sem kapott ennyi „kedvelést”. A társaság a térség innovációs és kutatás-fejlesztési folyamatainak összehangolásával, koordinálásával, a technológiai innovációs hálózatok szervezésével, valamint innovációs szolgáltatások nyújtásával és ezek integrálásával járul hozzá a régió, a megye gazdasági fejlődéséhez, innovációs potenciáljának hasznosulásához, hazai és nemzetközi elismertségének növeléséhez.

kgy2

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

Kiemelték persze, hogy az utóbbi évek alatt már a 4. ügyvezetőt felvonultató kft. 51 milliós hiánya épp a sok váltásnak köszönhető, és bíznak a november óta azt vezető Vámosi Gáborban, aki még több innovációt visz a cégbe, és biztató ötletei vannak. A közgyűlés ennek ellenére azzal a kikötéssel „okézta” le a beszámolót, hogy ősszel ismét tűzzék azt napirendre. Tárgyaltak továbbá a képviselők a Hajdú-Bihar Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozásáról, amivel egyetértettek, az együttműködésben részt kívánnak venni.

Az ülés végén Bézi Zsuzsa nyugalmazott iskolaigazgató emlékéremben részesült.

HBN–BB