Helyi közélet

2015.11.30. 13:02

Megkérdeztük: Mi a véleménye az influenza elleni védőoltásról?

Debrecen - Oltassunk? Ne oltassunk? Ez itt a kérdés.

Debrecen - Oltassunk? Ne oltassunk? Ez itt a kérdés. Katona Dániel szerint, hasznos, hiszen jobban tud az immunrendszer védekezni. – Mindig be szoktam magamat oltatni, valószínűleg ez idén sem marad el – mondta.

– Nem jelent komoly problémát az influenza. Úgy gondolom, nem lenne szabad kötelezővé tenni ezt az oltást, én és a családom se szokta magát beoltatni. Nem vagyok nagyon betegeskedő, szerintem a megelőzésre kell a nagyobb hangsúlyt fektetni – válaszolta Papp Márton.

Illés Norbert nem tartja jó ötletnek az oltást: – Szerintem nem szükséges, én ritkán szoktam beteg lenni egyébként is. Az időseknek lehet már ártana is, hiszen nekik gyengébb a szervezetük. Aki beteg, maradjon otthon, és kúrálja magát – vélekedett.

Lengyel Tekla támogatja a védőoltást: – Én mindig be szoktam magam oltatni, nem szoktam beteg lenni – részletezte döntése okát.

– Nem oltatnám be magam, szerintem, csak rosszabb lenne, legyengíti a szervezetet. A rokonságomban volt olyan néni, aki emiatt került kórháza – mondta portálunknak Faragó Anikó.

– Jobb, ha beoltatjuk magunkat, de az is fontos, hogy mivel. Én nem vagyok betegeskedő típus – mondta Csordás István.​

HBN | Fotó: Molnár Péter


Debrecen - Ahhoz, hogy egy influenza járványt felszámolhassanak, a lakosság mintegy 90 százalékának kellene megkapnia az oltást. Ehhez képest Magyarországon az átoltottság elkeserítően kevés, tavaly mindössze 30%-os volt. Megszólal az orvos.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában