Berni EL-fellépésben bízik

Bernáth Csaba
Bernáth Csaba
A DVSC-TEVA csapatkapitánya felépült sérüléséből és már az előtte álló feladatokra koncentrál.

A Loki csapatkapitányának, Bernáth Csabának mindenképpen jól jött, hogy a válogatott Eb-selejtezői miatt két héten át szünetelt a bajnokság, ugyanis Berni egy makacs sérüléssel bajlódott, amiből nem rég épült fel. A jobbhátvéd emiatt több bajnokit és a Harkiv elleni hazai, valamint a Sampdoriával lejátszott idegenbeli meccseket is kénytelen volt kihagyni.
 

Meg kell küzdeni a helyért

 
– Azt mondhatom, a sérülésem mára teljesen rendbe jött – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak a labdarúgó. – Korábban több kezelésen átestem, helyre kellett tenni a gerincemet, de több mint egy hete már teljes értékű munkát tudok végezni – újságolta vidáman Bernáth, aki még akkor sem komorodott el, amikor megemlítettük neki: a távollétében a helyén futballozó Nagy Zoltán nem nyújtott rossz teljesítményt a jobb oldali bekk posztján. – Nyilván rossz érzés, ha az ember sérülés miatt kimarad a csapatból. Én azonban sosem szurkoltam a helyettesem ellen, ha ilyen gondolataim támadtak volna valaha is, akkor nem lennék csapatember. Én a Loki sikeréért szorítok mindig, ezért én is nehezen éltem meg azt a pár mérkőzést, amely az utóbbi időben rosszul sikerült számunkra. A lelátóról nézve még kellemetlenebb volt ezt megélni, hiszen nem tudtam segíteni a csapaton, de örülök, hogy viszonylag hamar kimásztunk ebből a gödörből. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is bő kerete van a DVSC-nek, posztonként több jó játékossal. Nincs mese, mindenkinek meg kell küzdenie a helyéért. Azért edzettem teljes intenzitással, hogy minél hamarabb a csapat rendelkezésére tudjak állni, a szakmai stáb pedig eldönti, kinek szavaz majd bizalmat.
 

Most az MTK-ra figyelnek

 
Elmondhatjuk, a kapitánynak nincs szerencséje a csoportmeccsekkel eddig… – Valóban, a Bajnokok Ligájában csupán az utolsó csoportmérkőzésen, Lyonban jutottam szóhoz csereként, az itthoni meccseken a Puskás-stadionban sajnos egyszer sem léphettem pályára. Az EL-találkozókat pedig az említett sérülés miatt voltam kénytelen kihagyni. Ellenben tavaly és az idén is ott voltam a gárdában, amikor kiharcoltuk a főtáblára jutást, végül is ez talán még fontosabb tett, mint a csoportkörben futballozni. Azért remélem, a négy hátralévő Európa Liga-összecsapás valamelyikén játszani fogok még. Előbb azonban az MTK elleni, szombati találkozó van fókuszban, arra koncentrálunk minden idegszálunkkal. Épp ma néztük meg újra a Ferencváros–MTK mérkőzés felvételét, készülünk tehát a bajnokira.
 

Grat a lányoknak is!

 
Bernit a nemzeti tizenegy szerepléséről is faggattuk. – Sajnos nem tudtam megnézni a válogatott meccsét, mert más elfoglaltságom volt, de az összefoglalót természetesen láttam. Nagyon örültem az eredmények, a magyar labdarúgásra mindenféle siker ráfér… Most újra nyitva van a kapu Európa felé, az más kérdés, tudunk-e élni a lehetőséggel a későbbiekben. A kötelezőket most már hozzák a fiúk, a nagyok ellen kellene a jövőben egy-két bravúr. A finnek elleni győzelem erőt adhat ahhoz, hogy tőlünk erősebb gárdákat is legyőzzünk majd. S ha már a sikereknél tartunk! Szeretnék gratulálni a kézis lányoknak, kint voltam a Hypo elleni BL-találkozón, ahol nagyon szép győzelmet arattak. Remélem, további sikerek övezik majd az útjukat a Bajnokok Ligájában! HBN-TN