Bernd Storck: hasznos találkozó volt a debreceni

Bernd Storck
Bernd Storck - © Fotó: dvsc.hu
Debrecen – A szövetségi kapitány a látogatásának okáról beszélt a DVSC honlapjának.

Mint arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck a DVSC-nél járt, és a Nagyerdei Stadionban bő másfél órát beszélgetett Leonel Pontes vezetőedzővel. A német szakember a látogatás okáról beszélt a dvsc.hu-nak.

– Szeretnék az NB I-es csapatok edzőivel személyesen találkozni, és arról beszélni, mit tehetünk annak érdekében, hogy szorosabban működjünk együtt a jövőben – fogalmazott Bernd Storck. – Fontos tudni, milyen formában vannak a válogatott játékosok, például a DVSC esetében Holman Dávid. Leonel Pontessel beszéltünk arról, milyen munka folyik Debrecenben, én pedig felvázoltam, hogyan dolgozunk jelenleg. Ezt egyébként személyesen is megtapasztalhatják majd a vezetőedzők és az erőnléti edzők, ugyanis meghívjuk őket Telkibe.

Szerintem ez egy nagyon érdekes találkozó volt, hálás vagyok Leonelnek, hogy időt szánt rám a Budapest Honvéd elleni mérkőzés előtt, hiszen tisztában vagyok vele, mennyire fontos összecsapás lesz ez a csapat számára.

Köszönöm a klubnak az ebédmeghívást, és a kellemes környezetet, amit biztosított a beszélgetéshez.

Bernd Storck beszélt még arról is, hogy mit gondol a DVSC szerepléséről, illetve Holman Dávidon kívül lehet-e esélye másnak is bekerülni a keretbe Debrecenből.

– Nem volt könnyű dolga Leonel Pontesnek, amikor átvette a csapatot, hiszen akkor már zajlott a bajnokság, ráadásul új kerettel kellett dolgoznia. Mostanra már láthatóak az elképzelései, és úgy gondolom, jó futballt játszik a Debrecen. Ezt tapasztalhattuk legutóbb is, hiszen a DVSC remek teljesítményt nyújtott a Ferencváros otthonában, és fontos pontot szerzett.

Véleményem szerint a jövőben ez a gárda előrébb léphet és sikeresebb lehet. Figyelem természetesen a Debrecenben futballozó játékosok produkcióját is, Holman Dávidot legutóbb meghívtam a keretbe, és persze van esélye másnak is bekerülni, de neveket nem szeretnék mondani

– zárta mondandóját a szövetségi kapitány.