Overdose utódja

2019.08.15. 18:03

Vagyonokat ér az új magyar csodaló

Overdose utódjaként emlegetik az új magyar csodalovat, Tour To Parist, amely az első kilenc futamát megnyerte, majd jött a szintlépés, ahol a világ élvonalába tartozó sprinterekkel is felvette a versenyt.

Úgy ért májusban nyolcadikként célba Longchampban, hogy a francia világbajnok focista, Antoine Griezmann lova épphogy meg tudta előzni – írja a Bors.

Két hónap szünet után, augusztus elején már dobogós hellyel tért vissza: ezüstérmet szerzett Deau­­ville-ban. A szakértők szerint a veretlenség elvesztése akár pozitívan is hathat a lóra, amelynek zsokéjairól, idomárjairól és tulajdonosa válláról is óriási teher került le.

A lovat nem igazán izgatja, hogy nagyobb figyelem hárul rá a győzelmi szériának köszönhetően. Inkább rajtunk van nyomás, folyamatosan győzelmet várnak az állattól, és csalódásként éli meg a publikum a második helyet, pedig az is óriási eredmény

– mondta a lapnak Ribárszki Sándor, a mén ma­gyarországi idomárja és korábbi tulajdonosa.

Tour To Paris nagyszerű ló, a legmagasabb szinten ugyan nem érhet el kimagasló eredményeket, de a saját kategóriájában, amelyben szintén magasan jegyzett lovak indulnak, még nagyon sokra viheti. Sokan Overdose-hoz hasonlítják, ám tőle egy kicsivel elmarad gyorsaságban.

Dózival nemcsak a pályafutása hasonló Tour To Parisnak, hanem a vételi ára is. Mindkét lóhoz olcsón jutott hozzá tulajdonosa: előbbit 800 ezer forintért vásárolta Mikóczy Zoltán, míg Ribárszki kevesebb, mint egymilliót fizetett az állatért

- fogalmaz a portál.

Pontos árat nem tudok mondani, de több százszorosát éri most a mén

– tette hozzá a neves idomár,

míg Overdose értékét fénykorában másfél milliárd forintra becsülték.

A tréner hozzáfűzte: idén még biztosan láthatjuk két-három versenyen Tour To Parist, ám azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy pontosan hol.

A lenti videón látható, ahogy fantasztikus versenyt futva, Group 1-es konkurencia ellenére Tour To Paris második helyen ért célba a Classe I-es Prix d’Hudimesnil-ben.

Forrás: Bors

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!