Bernáth István az olimpia küszöbén

Akt.:
Bernáth István az olimpia küszöbén
© Fotó: harangiboxing.hu
Hajdúsámson – Az első menetben Bernáth István leütötte bolgár ellenfelét, de az fel tudott állni a padlóról, s aztán végigment a mérkőzés, amelyet egyhangú pontozással nyert meg a HISE szupernehézsúlyú bokszolója.

Bernáth ezzel egy lépésre került a 2016-os riói olimpiától, hiszen már a legjobb 4 között van Samsunban. Innentől kezdve vagy megnyeri az elődöntőt (az első számú kiemelt angol Joseph Joyce ellen), vagy, ha itt netán kikapna, akkor a másik elődöntő vesztesével még megmérkőzhet az olimpiai kvótáért – csak az első három jut ki Rióba.
Gratulálunk, Pisti, és mindent bele pénteken este az angol ellen!

+92 kg, negyeddöntő
2016. április 13.

Bernáth István (HUN) – Petar Belberov (BUL) TKO 1. menet

Máté Attila: – Pisti az első menetben kiütötte ellenfelét. Pedig ez a bolgár nagyon jó kis öklöző, mint már mondtam egyszer legyőzte azt az oroszt, aki régebben Tyson Fury ellen nyert meccset. Pisti fogta, odaállt, és szájba vágta Belberovot, aki leült. Pistiben megvan a kellő ütőerő, ezért nagyon bízom benne, hogy megteszi azt az egy lépést még az olimpiás helyért. Ez is szép, amit eddig tett, hiszen ezzel már érmes, de az olimpiára nem megy ki mind a két harmadik helyezett (vagyis az elődöntők vesztesei), csak az egyik. Ezért gyakorlatilag a hátralévő két mérkőzéséből az egyiket meg kell nyernie, vagy pénteken az angol ellen, vagy ha ott kikap, utána a harmadikok összevetésében, és akkor ott van Rióban. Nagyon sajnálom, hogy nem vagyok kint vele a versenyen személyesen, de remélem jól fog alakulni minden. Bízom abban is, ha netán úgy látszana, hogy nem bír az angollal, akkor visszább vesznek, és pihennek a két harmadik mérkőzésére.

Nagy siker ez, hiszen a magyar ökölvívósportnak, talán nem is kell mondani, hogy milyen fontos minden nemzetközi nagy eredmény manapság, az ínséges időkben. Ám még nem szabad ezzel megelégedni, hiszen az i-re a pontot fel kell tennie Bernáth Istvánnak. Ez pedig az lehet, ha még legalább egy mérkőzést megnyer. Akkor boldogság lesz…

– harangiboxing.hu –