Magyarország

2008.10.08. 18:19

Fidesz: a kormány adócsomagja jelentős átalakításra szorul

<p>Nincs többsége a parlamentben annak adócsomagnak, amelyet a kormány nyújtott be nemrég.</p>

A javaslatokat egyik ellenzéki párt sem támogatja, ezért a kormánynak vissza kell vonnia azokat, a költségvetési törvénnyel együtt - mondta Tállai András fideszes képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus szerint a mostani adócsomag legnagyobb hibája, hogy nem ad választ a világszerte tapasztalható pénzügyi válságra, és ugyanez vonatkozik a jövő évi költségvetés tervezetére is, mivel annak megalkotásakor még teljesen más pénzügyi folyamatokkal számoltak az előterjesztők A Fidesz szerint az országnak mindenekelőtt tartalékot kell képezni, hiszen egyre nehezebb lesz a finanszírozási rendszert fenntartani, a tervezett 3 százalékos gazdasági növekedés pedig már egészen biztosan nem tartható 2009-ben - mondta Tállai András.

Az ide kapcsolódó törvénymódosító javaslatokat péntek délig lehet benyújtani, és október 27-én szavaznak azokról a képviselők. Újságírói kérdésre az ellenzéki politikus elmondta: a Fidesz főleg a kis- és középvállalatok, illetve a rászoruló családok terhein csökkentene beruházási kedvezményekkel, valamint ÁFA-csökkentéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!