Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.04. 09:13

Olvasói levél: A korábbinál is nagyobb elánnal és hanggal

<p>Sok nemzeti ünnepet megértem már (felnőttként több mint hatvanat), de az elmúlt 10 évben egyre kevesebb kedvvel veszek részt ezeken – de más megmozdulásokon is. - Olvasói levél</p>

Mert mit látok? Azok, akik "Kádár disznóóljában" velem együtt habzsolták a moslékot, vagy ropogtatták a makkot, és a Forradalmi Ifjúsági Napok (március 15, március 21. és április 4.) szinte valamennyi rendezvényén az akkori hatalmat éltetve alapszervezeti párttitkárként, szervezőtitkárként (vagy ugyanezeken a posztokon a KISZ-ben) részt vettek, és azokra mozgósítottak SZB-titkárként, szocialista vállalati személyzetisként (magyarul: káderesként), most a jobboldalt erősítik. Ha lehet, ezt még a korábbinál is nagyobb elánnal és hanggal teszik. Nekik akkoriban eszükbe sem jutott volna kitűzni a kokárdát, most pedig malomkeréknyit tesznek fel, mitöbb, mellette még nemzeti színű karszalagra is "futja", új ideológiájuknak megfelelően. Megvetem ezeket az embereket, pedig nekem semmi "funkcióm" nem volt az említett szervezetekben. Egyszerű KISZ-tagként, majd párttagként szürkültem bele a nyolcszázezres (állítólag ennyi volt az "egypárt" tagjainak száma) tömegbe.

Orosz János
Miskolc

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!