Berettyóújfalui futsalosokkal jutna ki a vébére a válogatott

A mieink Debrecenben harcolták ki az Eb-részvételt, most Győrben érhetnek el újabb bravúrt
A mieink Debrecenben harcolták ki az Eb-részvételt, most Győrben érhetnek el újabb bravúrt - © Fotó: Derencsényi István
Berettyóújfalu – Öt berettyóújfalui futsalossal a keretben készül a válogatott a selejtezőre.

Győrben, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezik meg csütörtöktől vasárnapig a 2016-os kolumbiai világbajnokság selejtezőjét. A négycsapatos minitornán az első két hely valamelyikét kell megszereznie a magyaroknak ahhoz, hogy bejusson a tavaszi playoffba. Anglia, Belgium és Ukrajna lesz az ellenfele Magyarországnak, vagyis nem lesz egyszerű dolga Trencsényi Jánoséknak.

Óriási sansz

Sito Rivera szövetségi kapitány úgy látja, a mostani ellenfelek az európai középszintet képviselik, igaz, Ukrajna kiemelkedik a csoportból, ám szerinte közel sem verhetetlen, elég csak a két évvel ezelőtti Eb-selejtező playoffra gondolni, amikor csupán idegenben lőtt több góllal kerekedett a magyar együttes fölé.

– Nagy lehetőség a csapatnak, a sportágnak és az egész országnak, hogy pár hónappal az Eb-selejtező sikere után kijuthatunk a vb-re is – nyilatkozta a szakember a torna előtti sajtótájékoztatón.

Kiegyensúlyozott csoport

A házigazda magyarok csütörtökön Belgium legjobbjai ellen kezdenek, majd másnap az angolokkal találkoznak, s végül vasárnap mérik össze tudásukat Ukrajna válogatottjával. – Kiegyensúlyozott a csoport, bár az ukránok a legerősebbek, így ugyanannyi esély van az első, de a harmadik helyre is – vázolta az esélyeket Trencsényi János csapatkapitány az MLSZ.hu-n. – Remélhetőleg sikerül megverni Belgiumot és Angliát, így az utolsó meccsre marad a csoport­elsőség kérdése.

Az Mezei-Vill FC-Berettyóújfaluból öt futsalos kapott behívót a válogatottba, Trencsényi János mellett Dávid Richárd, Gál István, Rábl János és Tihanyi Csaba harcolhat a sikerért.

Komáromi Pétert a közelmúltban meg kellett műteni, így ő most kénytelen kihagyni a tornát.

HBN


Menetrend

Csütörtök:

  • 16.00: Ukrajna–Anglia
  • 18.15: Magyarország–Belgium

Péntek:

  • 17.45: Belgium–Ukrajna
  • 20.00: Magyarország–Anglia

Vasárnap:

  • 16.00: Anglia–Belgium
  • 18.15: Ukrajna–Magyarország

A magyar csapat mérkőzéseit az M4 sportcsatorna élőben közvetíti.
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek