Tizenkilenc ember lett rosszul a permetezőszer miatt Berettyóújfaluban

Tizenkilenc ember lett rosszul a permetezőszer miatt Berettyóújfaluban
© Fotó: police.hu
Berettyóújfalu – Összesen 11 gyereket és 8 felnőttet vittek kórházba a mentőszolgálat munkatársai. A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A rendőrségre 2018. szeptember 20-án 20 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Berettyóújfaluban, a Kölcsey utcában több családi házban is fulladásra és rosszullétre panaszkodnak a lakók. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amely során tudomásukra jutott, hogy az egyik ingatlan kertjében darázsirtást végzett egy szakember, és feltehetőleg a permetszertől lett rosszul a 11 gyerek és a 8 felnőtt. A mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel vitték kórházba őket – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: police.hu

A nyomozók szakértők bevonásával vizsgálták az eset körülményeit és megállapították, hogy a 34 éves férfi semmilyen körülmények között nem használhatta volna az adott permetezőszert lakott területen belül, mivel az olyan veszélyes, hogy kizárólag mezőgazdasági területeken, rovarok ellen lehet használni. A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a férfit, és vele szemben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetése miatt folytattak büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés