Szijjártó Péter: nemet mondunk a migrációra

Szijjártó Péter lakossági fóruma Berettyóújfaluban
Szijjártó Péter lakossági fóruma Berettyóújfaluban - © Fotó: Molnár Péter
Berettyóújfalu – Továbbra is elutasítja a migránsok befogadását a magyar kormány.

– Abszurd irányt vett a globális migrációról folyó vita az ENSZ szerdai New-York-i ülésén. Egyes országok azt követelik, hogy a meginduló migránsok az összes tranzit- és a célországban is kapjanak meg minden létező szolgáltatást – ismertette Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Fidesz–KDNP lakossági fórumán csütörtökön este Berettyóújfaluban. Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány és a Fidesz-KDNP ezzel nem ért egyet, továbbra is azt tartják a legfontosabbnak, hogy Magyarország, magyar ország maradjon.

Ez is kötelező lehet

Hangsúlyozta, hogy ha decemberig elfogadják az ENSZ globális migrációs csomagját, a Magyarország déli határát erőszakkal, határsértő módon átlépő illegális migránsoknak pontosan ugyanazok és ugyanolyan szolgáltatások fognak járni mint a nálunk évtizedek óta tisztességesen dolgozó, adófizető polgároknak. Ez nyilvánvalóan nonszensz, ezt nem szabad megengedni – fogalmazott. Hozzátette: a globális migrációs csomagról most azt állítják, hogy nem lesz kötelező, de az Európai Unió is így járt el, amikor eleinte önkéntes betelepítési kvótáról beszéltek, majd a végén az kötelező lett. Ezt el kell kerülni – állította.

szp-1Fotó: Molnár Péter

– Mi nem feladni, hanem megvívni akarjuk ezt a harcot a magyar emberek biztonsága érdekében. Az nonszensz, hogy a migráció alapvető emberi jog lenne. Olyan nincs, hogy az ember reggel felébred, majd rábök a térképre, aztán, hogy elmehessen oda, minden határt megsért, árkon-bokron keresztül megy, letapossa a veteményeseket, meg a fóliasátrakat – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

A jövőnk a tét

A fórum másik vendége, dr. Vitányi István országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a vasárnapi választás tétje Magyarország jövője. – Az a kérdés, hogy Orbán Viktor az országot a migránsoktól megvédő emberei, vagy Soros György a déli kerítést lebontó, a migránsokat beengedő emberei nyernek – jelentette ki.

OCs


Biharkeresztes - Felavatták a Viastein Kft. új térkő nemesítő üzemét, valamint letették a vállalat panelgyárának az alapkövét is a biharkeresztesi ipari parkban csütörtökön. A most elkészült gyár a világ legmodernebb technológiájú gépeivel van felszerelve, és 10-15 új munkahelyet teremt, míg a j...Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés