Rendszeresen lopta a gázolajat munkahelyéről a zsákai férfi

Rendszeresen lopta a gázolajat munkahelyéről a zsákai férfi
© Illusztráció: Pixabay
Zsáka – A biztonsági őrök érték tetten, majdnem 75 ezer forintos kárt okozott.

A férfi ellen a Berettyóújfalui Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

A zsákai férfi egy hulladékgazdálkodással foglalkozó gazdasági társaság alkalmazásában állt nehézgépkezelőként. 2017 nyarától kezdődően két hónapon át több alkalommal lopott gázolajat az általa használt munkagépekből oly módon, hogy egy gumicső segítségével az üzemanyagtartályból a magával vitt kannába engedett alkalmanként 20-25 liter gázolajat. A kannát a saját gépkocsijának csomagtartójába rejtette, és munkaidejének leteltét követően kivitte a gazdasági társaság telephelyéről a lopott gázolajat.

2017. szeptember 13-án az esti órákban a telephely biztonsági őrei a vádlottat tetten érték, amint 20 liter gázolajat engedett ki egy kannába az egyik munkagép üzemanyagtartályából.

A vádlott munkáltatójától két hónap alatt összesen 300 liter gázolajat tulajdonított el, amellyel közel 75.000 forint kárt okozott.

A férfi a lopott gázolajból 120 litert saját céljaira használt fel, míg a további mennyiséget mezőgazdasági földmunkát végző személyeknek értékesítette. A vádlott a gázolajat a hivatalos kiskereskedelmi árnál drágábban adta el, így 50.400 forint jövedelemre tett szert.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon – olvasható az ügyészség honlapján. A járási ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabására és a sértett kárigényének elbírálására tett indítványt.Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés