Ösztönzésként is adták a jutalmat

Ösztönzésként is adták a jutalmat
© Fotó: Vmirjáncki József
Mezősas – A kis faluban élő fiatalember országos második helyezést ért el a szakmai versenyen.

Már évek óta nincs iskola a településen, de a képviselőtestület tagjai figyelemmel kísérik a településen élő és továbbtanuló diákok tanulmányi eredményeit. Örömmel tapasztalták, hogy Hajdú Szabolcs, a Szakma Kiváló Tanulója Országos versenyén, Budapesten második helyezést ért el.

Szabolcs Mezősason járt iskolába, majd az iskola megszűnése után Körösszegapátiban végezte az általános iskola felső tagozatát. Debrecenbe tanult tovább a Baross Gábor Szakközépiskolában. Miután leérettségizett, épület- és szerkezetlakatosnak tanult tovább. Két év után az iskolájában a legjobb eredményt érte el, így részt vehetett a Budapesten megrendezett a Szakma Kiváló Tanulója Országos versenyen.

A képviselőtestület döntése

Hatvan tanuló írásbeli és gyakorlati versenye után a döntőben már csak tizenhárman maradtak. Végül a legjobb hat fő közül Szabolcs az előkelő második helyezést érte el. Nagyon örült ennek az eredménynek, büszkék rá szülei, testvére. Amikor pedig a településen híre ment kiváló eredményének, a helyi képviselőtestület úgy döntött, hogy elismerve Szabolcs teljesítményét, jutalomban részesíti. Egy díszes emlékplakettet adtak át neki ötvenezer forint pénzjutalommal. A kis ünnepségen megjelentek a község képviselőtestületének tagjai is.

Somi László, Mezősas polgármestere az elismerés átadásakor gratulált a fiatalembernek, és bízik abban, hogy még további szép eredményeket fog elérni élete során. A képviselőtestület pedig reméli, hogy a jutalom másokat is ösztönözni fog hasonló szép teljesítményekre.

– Vmirjáncki József –Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés