Nyitott kapukkal várták a végzősöket Berettyóújfaluban

Akt.:
Nyitott kapukkal várták a végzősöket Berettyóújfaluban
© Fotó: Kogyilláné H. Szófia
Berettyóújfalu – Élményszerű iskolalátogatáson ismerkedhettek a végzősök a szakgimnáziummal.

Általános iskolák végzős diákjainak nyíltak a kapuk november 20–21-én a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Bessenyei György Szakgimnáziumában. Az intézmény a Nyitott Kapuk Napjain mutatta be válaszható szakmacsoportjait. A leendő diákok bepillantást nyerhettek az iskola életébe, hétköznapjaiba is.

Bemutatók

Az iskolai nyílt napok célja, hogy a tanulók élményszerű rendezvényeken ismerjék meg a szakgimnázium ágazatai által kínált lehetőségeket: a középiskolában választhatnak a vendéglátás szervező, pedagógiai és családsegítő munkatárs, az informatikai rendszerüzemeltető, illetve a közszolgálati ügyintéző szakmák közül.

Idei újdonságként a gépészet ágazat debütált, mellyel gépgyártás-technológiai technikus végzettség szerezhető az intézményben. A pályaorientációs napok nagy érdeklődés mellett zajlottak a szakgimnázium dísztermében. A szakmák rejtelmeibe standokon, interaktív módon nyerhettek bepillantást a diákok. A programok sorát bűnügyi technikusi előadások, 3D-s nyomtatás, kézi vezérlésű robotok kipróbálása, valamint az intézmény közszolgálatis tanulóinak rendvédelmi bemutatója is színesítette. A nyolcadikosok és kísérőik bejárhatták az iskolát, valamint óralátogatáson is tapasztalatokat gyűjthettek. A fórum a szervezők szerint nagyszerű lehetőséget biztosított a diákok tavaszi pályaválasztásának segítésében.

– Kogyilláné H. Szófia –Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés