Nagy gond lett a kis tűzből a Gyűszűvirág utcában

Nagy gond lett a kis tűzből a Gyűszűvirág utcában
© Illusztráció: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Tűzeseteknél, madármentésnél és egy tragikus balesetnél kellett segíteniük a megyei tűzoltóknak.Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Egy motorkerékpár árokba hajtott hétfőn hajnalban a 47-es számú főút harmincadik kilométerszelvénynél Tépe közelében. A motoros a helyszínen életét vesztette. A rendőrség félpályás útlezárása mellett a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a jármű üzemanyagfolyását megszüntették és áramtalanítottak.

hb5

Fotó: Matey István

Hétfőn reggel Debrecenben, a Gyűszűvirág utcában kiépített tűzrakó helyen kis tüzet gyújtottak, amely átterjedt az udvaron összegyűjtött fa építőanyagra. A harminc négyzetméteres lángoló területet a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Személyi sérülés nem történt, kisebb anyagi kár keletkezett.

Négyezer négyzetméteren égett a száraz gaz hétfőn délelőtt Tégláson, az Újváros utcában. A tűz fasort veszélyeztetett. A hajdúböszörményi és debreceni tűzoltók közösen oltották a lángokat kéziszerszámokkal. Személyi sérülés nem történt.

A Hortobágyi Nemzeti Park dolgozói kérték a tűzoltók segítségét hétfőn délben. Debrecenben, a Batthyány utcában egy emeletes ház harmadik emeletén a fal réseibe szorult egy bagoly. A helyi tűzoltók egy erkélyen keresztül szabadították ki az állatot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Molnár Péter

Teljese terjedelmében égett kétszáz négyzetméteren a száraz aljnövényzet, két kúp kukoricakóró és két körbálás széna Váncsodon, a Dózsa György utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat hétfőn délben riasztották a tűzhöz, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt, kisebb anyagi kár keletkezett.

Hétfőn délután Debrecenben, a Poroszlay utcában egy idős emberhez kellett a helyi tűzoltóknak bejutniuk, mivel nem tudta az ajtót kinyitni a mentőszolgálatnak. A tűzoltók dugólétrán keresztül ablakon át bejutottak a lakásba, majd beengedték a mentőket is, akik az idős embert kórházba szállították.

Száz négyzetméteren égett a száraz gaz Nyíradonyban egy telepen. A helyi tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Anyagi kár nem keletkezett.


Balesetben meghalt egy motoros a 47-es főúton

Letért az útról és egy földrakásnak csapódott egy motoros vasárnapról hétfő virradóra a 47-es számú főúton Berettyóújfalu és Tépe között. A balesetben a motort vezető 44 éves férfi a helyszínen életét vesztette.

Fotók: Fülesbagoly került bajba a Batthyány utcán

Egy Batthyány utcai ház homlokzatán esett csapdába az az erdei fülesbagoly, melyet tűzoltók szabadítottak ki hétfőn a déli órákban. A madárnak a lába sérült meg.Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés