Még több Desiro a 106-os vasútvonalon!

Akt.:
Siemens Desiro vonat a Pocsaj-Esztár vasútállomáson
Siemens Desiro vonat a Pocsaj-Esztár vasútállomáson - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – Tovább javul a 106-os számú, Debrecen–Nagykereki vasútvonalon az utasok komfortérzete, ugyanis december 4-étől szinte valamennyi járat esetében Siemens Desiro motorvonat közlekedik. A vicinálist munkanapokon csaknem 1300 utas veszi igénybe.

A menetrendsűrítés, a peronépítés és az állomásfelújítások után újabb mérföldkőhöz érkezett a bihari vicinális, ugyanis hosszas lobbizás után a MÁV-Start Zrt. további Siemens Desiro motorvonatokat állít forgalomba, így a 25 munkanapi járatból december 4-től – az eddigi 9 helyett – már 22 járat esetében Siemens Desiro motorvonat közlekedik.

ds (2)Fotó: magánarchívum

Az összesen 220 férőhelyes (ebből 110 ülőhely) Desiro motorvonatok a kor követelményeinek megfelelően korszerű utastájékoztató rendszerrel, wifivel, légkondicionált, részben alacsonypadlós, kerekesszékek és babakocsik fogadására, kerékpár szállítására is alkalmas utasterekkel, valamint mozgáskorlátozottak által is könnyen használható mosdóval rendelkeznek.

ds (3)Fotó: magánarchívum

A modernebb szerelvények beállításával jelentős utasnövekedés várható – tájékoztatta a Naplót Szőllősi Roland, a 106-os vasútvonal partner értékesítési vezetője.

HBN


Debrecen - Alaposan átalakul, korszerűbb lesz Debrecen észak-nyugati részének közlekedése a következő években. A BMW autógyárnak helyet adó úgynevezett Észak-Nyugati Gazdasági Övezet 2019-2023. évek közötti fejlesztésére több mint 135 milliárd forint központi költségvetési forrást hagyott jóvá...

Mezőgazdasági földterület Debrecen határában, a 33-as főút mellett, középen egy BMW személyautó 2018. július 31-én. Ezen a területen és környékén épít gyárat a BMW Group, a beruházás értéke meghaladja majd az egymilliárd eurót. A debreceni gyáregység képes lesz ugyanazon a soron hagyományos robbanómotorral és elektromotorral ellátott járművek előállítására, és az új üzemben akár évi 150 ezer járműt gyárthatnak majd.
Debrecen - A BMW debreceni autógyárának építése kapcsán, kormányzati forrásokból, komoly infrastrukturális beruházások várhatók a jövőben Kismacs és Nagymacs környékén. A debreceni önkormányzat csütörtökön tárgyal ezekről, melyekből az egyik legfontosabb, hogy növelik a 33-as főút négysávos részé...Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés