Még szerdán is a vihar nyomain dolgoztak a hajdú-bihari tűzoltók

Még szerdán is a vihar nyomain dolgoztak a hajdú-bihari tűzoltók
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Többek között leszakadt faágakhoz és meghasadt több tíz méter magas fákhoz kellett vonulniuk a debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltóknak szerdán. Tetétlenen harminc körbála égett teljes terjedelmében, amelyet két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották több órán keresztül a tűzoltók. Ügyeleti hírek.

Püspökladányi és a kabai tűzoltókat riasztották Tetétlenre, a Petőfi utcába, tegnap hajnalban. Harminc körbála égett teljes terjedelmében, amelyet két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották több órán keresztül a tűzoltók. A munkát nehezítette, hogy a helyszín nehezen megközelíthető volt. Személyi sérülés nem történt, nagyobb anyagi kár keletkezett.

Szerda kora reggel Földes közelében személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött. Az autóban ketten utaztak, nem sérültek meg. A püspökladányi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A villanyoszlop az ütközés következtében kitört, a vezetékek leszakadtak, a helyszínre az áramszolgáltató szakemberei is kiérkeztek.

fa22

Fotó: katasztrófavédelem

A 47-es főút harmincas kilométerszelvényénél személygépkocsi borult az árokba tegnap reggel. A berettyóújfalui tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autó vezetője nem sérült meg.

Leszakadt faágakhoz, meghasadt több tíz méter magas fákhoz kellett vonulniuk a debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltóknak szerdán. A fák gyalogos és közúti forgalmat veszélyeztettek, Debrecenben egy tizenkét méteres faág kerékpártárolóra esett, ott kisebb anyagi kár keletkezett. A tűzoltók minden esetben kézi erővel, vagy motoros láncfűrésszel távolították el a vihartól megtépázott faágakat. Személyi sérülés nem történt.

A viharos időjárás miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyíregyházán segítettek a hajdúnánási hivatásos tűzoltók. Több esetben szivattyúzniuk kellett a nagy mennyiségű csapadék miatt, illetve meghasadt fákat, leszakadt faágakat távolítottak el.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés