Lángoló légkondi, feje tetejére borult autó

Akt.:
Lángoló légkondi, feje tetejére borult autó
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Lakás- és avartűz tette még forróbbá a kánikulát a megye tűzoltói számára.

Lesodródott az útról, árokba csúszott, majd a tetejére borult egy személyautó tegnap délelőtt, Balmazújváros közelében. A gépkocsi utánfutót vontatott, amelyben sódert szállított. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók feszültségmentesítették az autót. A járműben egy ember utazott, akit a mentőszolgálat kórházba szállított.

Több veszélyessé vált fa miatt riasztották a debreceni tűzoltókat a tegnapi nap folyamán. A Déli soron egy kiszáradt példány okozott aggodalmat, de be kellett avatkozni a Korponay utcán és a a Dugovics Titusz utcában is. A tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a közúti és gyalogos forgalmat is veszélyeztető fákat. Hajdúszoboszlón pedig a helyi tűzoltók avatkoztak be a Szilfákalja utcában egy nyolc méteres fa leszakadt ága miatt.

Légkondicionáló berendezés kültéri egysége kapott lángra tegnap délután Berettyóújfaluban, a Millenium utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kiérkezésére az ott tartózkodók kézi tűzoltó készülékkel eloltották a lángokat. A tűzoltók kéziszerszámokkal végezték el az utómunkálatokat. Személyi sérülés nem történt.

Közel száz négyzetméteren égett az avar Magyarhomorogon, a Rákóczi utcában tegnap délután. A komádi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Papír kapott lángra egy társasház földszinti lakásásnak sütőjében tegnap későn este Debrecenben, a Thomas Mann utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a tulajdonos eloltotta tüzet. A tűzoltók átszellőztették a lakást, valamint a lépcsőházat is. A mentőszolgálat a lakásban tartózkodó két embert kórházba szállította – számolt be a keddi ügyeleti hírekről a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 8 személyt fogott el, akik közül 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 2 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 20 személyt állítottak elő, köztük 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt.

lada_Fotó: police.hu

A police.hu közleményéből értesültünk, miszerint kedden a 471-es főúton is baleset történt. Egy 74 éves muronyi férfi közlekedett az általa vezetett személyautóval délelőtt 10 óra 20 perc körül Debrecen felől Hajdúsámson irányába, ám nem tartott kellő követési távolságot, ezért az előtte szabályosan közlekedő és forgalmi okból lassító Lada típusú személyautónak nekiütközött. A balesetben a Ladát vezető 29 éves sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

fiat_Fotó: police.hu

A 48-as számú főúton történt is karambolozott két jármű 13 óra 40 perc körül. A rendelkezésre álló adatok szerint egy 41 éves férfi közlekedett az általa vezetett személygépkocsival Debrecen felől Vámospércs irányába, de ő sem tartotta a követési távolságot, ezért nekiütközött az előtte szabályosan közlekedő Fiat típusú személygépkocsinak. A balesetben a Fiatot vezető 35 éves nő könnyű sérüléseket szenvedett.

A mentőszolgálat jelenti

A megyei mentők kedden 212 feladatot láttak el, tájékoztatta lapunkat az OMSZ illetékese. Kifejtette: 9 óra 39 perckor Debrecen és Balmazújváros között egy személygépkocsi árokba borult. A balesetben egy könnyű sérültet szállítottak kórházba. 9 óra 43 perckor Debrecenben a Darabos utcán egy villamos kerékpárost sodort el, aki könnyű sérüléseket szenvedett. 10 óra 49 perckor Debrecen és Hajdúsámson között két személygépkocsi ütközött, egy könnyű sérültet szállítottak kórházba. 14 óra 21 perckor a 48-as főúton Halápnál két személygépkocsi ütközött, a balesetben egy személy könnyű sérüléseket szenvedett. 21 óra 58 perckor Debrecenben a Thomas Mann utca 33. szám alatt lakástűz keletkezett, ahonnan két személyt szállítottak kórházba füstmérgezés miatt – tudta meg a Napló.


A megyei rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét:

  • A hőségre illetve a megnövekedett forgalomra való tekintettel a lassúbb haladás mellett fontos, hogy megtartsák a megfelelő követési távolságot. A biztonságos közlekedés érdekében az előttünk haladtól olyan távolságot tartsunk, hogy hirtelen fékezés esetén is meg tudjunk állni. A szakértők azt tanácsolják, hogy a mindenkori követési távolság legalább akkora legyen, mint amit az adott sebességgel haladva járművünk két másodperc alatt megtesz!
  • A legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok megtartása, azonban a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is kiemelten fontos. Aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé! Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessen mindig kipihenten és gyakrabban álljon meg felfrissülni, és előre tervezze meg az útvonalat!
  • Fogyasszon kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen a gépkocsiban hűtött ásványvíz vagy üdítőital!
  • Legyen türelmes, vezessen kissé lassabban!
  • Ha megáll a járművel, lehetőleg ne napos helyen hagyja! Soha ne hagyjon a parkoló gépjárműben kisgyermeket vagy háziállatot, még rövid időre sem, mert a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek!Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés