Küldjön hírt! – Országos Könyvtári Napok Konyáron

Az Ezüstbojtár bemutatója
Az Ezüstbojtár bemutatója
Konyár – Az Országos Könyvtári Napok keretében Konyáron három programon vehettek részt az érdeklődők, melyeknek a Művelődési és Ifjúsági Ház, Könyvtár, Kurucz Albert Falumúzeum közösségi helyei szolgáltak helyszínéül.

A szervezők ebben az évben a “Csak tiszta forrásból!” mottóval buzdítottak a programokon való részvételre.

Szörpkóstolással egybekötött előadásnak és beszélgetésnek lehettek tanúi az érdeklődők kedden Király Imre konyári szikvízkészítővel. A program megismertette a látogatókat a szóda feltalálásával, gyártásával és a szóda irodalomra és a művészetekre gyakorolt hatásával is.

Könyvturkáló is volt

Rohanó világunkban nagyon kevés ideje jut az embereknek a tartalmas, szórakoztató kikapcsolódásra. Már az is a boldogság forrásának számít, ha leülünk egy jó könyv társaságában egy csendes kis zugba, és képzeletünk szárnyára ülve eljuthatunk az izgalmasabbnál izgalmasabb olvasmányélmény nyújtotta világba. Könyvtárunk ezzel a kezdeményezéssel szeretett volna hozzájárulni ahhoz, hogy ingyenes könyvélményt kaphassanak településünkön a könyvbarátok. A sikeres börzén – amelyet szerdán tartottak meg – összesen 185 verseskötet, szépirodalmi mű és ismeretterjesztő dokumentum talált új gazdára.

Ezüstbojtár

1845-ben, 172 éve született a ’János vitéz’. Az Ezüstbojtár tisztelgés Petőfi Sándor emléke előtt, aki megalkotta a magyar népies költészet legegységesebb, legtisztábban csengő hőskölteményét. Az író meséjében feltette a kérdést: vajon ma egy 26-27 éves fiatal el tudna-e jutni Tündérországba, és ha igen, hogyan?

Az eMeRTon- és Artisjus- díjas közművelődési szakember, a PG Csoport énekes- frontembere író- olvasó találkozóba átcsapó élménybeszámolót tartott csütörtökön a mű keletkezési körülményeiről, a benne megfogalmazódó merész korítéletekről, az élet nagy igazságairól, humorral fűszerezve. Az érdeklődők kérdéseket tettek fel, és kíváncsian forgatták, vásárolták a gyönyörű küllemű könyvet.

– Lisovszki-Tóth Anita –Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés