Kamerával figyelik a szekrények használatát

Kamerával figyelik a szekrények használatát
© Fotó: Kogyilláné Halics Szófia
Berettyóújfalu – Rászorulók megsegítésére Berettyóújfaluban két szabadtéri ételtároló szekrényt helyeznek ki.

Bónácz János alpolgármester és Juhász Erika ötletgazda mutatta be sajtótájékoztatón az ételek tárolására alkalmas szekrényeket.

– Az önkormányzat örömmel állt a helyi kezdeményezés mellé, hiszen nemcsak ünnepek alkalmával, hanem a mindennapokban is igény van arra, hogy a rászoruló családok tartós élelmiszerekhez jussanak – mondta az alpolgármester. Juhász Erika közösségi oldalakon értesült az országban alkalmazott „étel adok-kapok” kezdeményezésekről és ezt a példát követve állt a berettyóújfalui közösségi ételgyűjtés élére. Az ételtárolókat Berettyóújfalu központjában és a berettyószentmártoni városrészen helyezik el.

A tájékoztatón elhangzott, a szekrények használatát kamerákkal felügyelik. A gyűjtésbe és adományozásba bárki bekapcsolódhat, akinek van továbbadásra szánt élelmiszere. Az ételek csomagolásán minden esetben fel kell tüntetni a készítés dátumát. A tárolókat önkéntesek fogják rendszeresen tisztítani és karbantartani. Érdemes a melegebb idő beköszöntével ügyelni arra, hogy a szekrényekbe ne kerüljenek túl gyorsan romló ételek vagy italok. A közösségi élelmiszergyűjtést és az önkéntesek munkáját az „Ételt adok, ételt kapok Berettyóújfalu” nyílt csoportban figyelemmel is lehet kísérni.

KHSZBerettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés