Jó filmet készítettek az első világháborúról

Akt.:
Jó filmet készítettek az első világháborúról
© Fotó: Matey István
Debrecen – Hat középiskola diákjai kaptak díjakat a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzattól.

Az első világháború befejezésének évfordulója alkalmából szakmai konferenciát rendezett a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Megyeházán, A Nagy Háború befejezése és következményei címmel. Az eseményen a téma elismert kutatói tartottak előadásokat, az önkormányzat pedig díjazta a Nagy Háború című filmpályázatának nyerteseit.

Ezen első helyezést értek el a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium tanulói (Tulipán Viktória, Tulipán Zsanett, Tulipán Ágnes) és felkészítő tanáruk, Magi Csaba.

Második helyen végeztek a Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tanulói (Balogh László, Kriszte Tamás Hunor, Szőke László) és felkészítő tanáruk, Farkasvölgyi Győző.

1L2A0192Fotó: Matey István

A szakmai zsűri a harmadik helyre sorolta a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Veress Ferenc Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának tanulóit (Faragó Bettinát, Balogh Brigitta Bettinát, Szálkai Bencét), valamint felkészítő tanárukat, Szerdahelyi Zoltánt.

Különdíjban három csapat részesült: a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium tanulói (Besenyő Bálint, Varga Ferenc, Kiss Simon) és felkészítő tanáruk, dr. Pető Zsolt Csaba; a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakgimnáziumának tanulói (Kiss Gergő Csaba, Csobán Sándor, Kiss-Simonka Dénes) felkészítő tanáruk, Kardosné Csokai Anita Dóra; illetve a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Csiha Győző Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának tanulói (Ötvös Mihály, Nagy Nándor, Horváth Roland, Reszegi Roland), valamint felkészítő tanáruk, Ujvárosy Tamás.

OCsBerettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés