Interaktív programok a Szakmák Éjszakáján

Akt.:
Interaktív programok a Szakmák Éjszakáján
© Fotó: Kogyilláné Halics Szófia
Berettyóújfalu – Több iskola is bemutatta, milyen érdekességeket rejtenek a különböző foglalkozások.

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményével idén is csatlakozott a Szakmák Éjszakája országos rendezvényhez. A város szakközépiskolái is különleges, szakmákat népszerűsítő, interaktív rendezvényekkel készültek arra az éjszakára, amelyen a diákok az asztalostól a vegyészig, gépi forgácsolótól a pincérig minden szakmában kipróbálhatták magukat. A szakmákat egyedi módon, játékos, szórakoztató tevékenységek közben ismerhették meg a gyerekek és szüleik egyaránt.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

A BSZC Bessenyei György Szakgimnáziumában bemutatták, hogyan zajlik a LEGO robotozás az informatika szakmacsoportban, milyen szimulátorokat használnak számítógépen. A rendvédelmis tanulók megmutatták, mennyire komoly fizikai erőnlétre van szükség egy utcai támadás során, a vendéglátósok pedig palacsintával és teával készültek az estre. Az iskola már másodjára hirdette meg a „Berettyóújfalu tortája” versenyt, melyre idén tíz sütemény érkezett. A legfinomabb, legszebb és legjobb textúrájú édesség idén Balázs Ágnes, „Részeg répatorta” nevű alkotása lett. A joghurtos, citromos, répás, könnyed ízvilágú tortát a zsűri egybehangzóan választotta első helyezettnek. Berettyóújfalu tortáját idén a város napjához kapcsolódó eseményeken a nagyközönség is megkóstolhatja majd.

Muzeálistól a modernig

Színes és szórakoztató programokkal, három szakma bemutatásával készültek a BSZC Arany János Gimnáziumban és Szakgimnáziumban is. A fiatalok betekintést nyerhettek milyen a mentősök, NAV dolgozók, vagy éppen masszőrök munkája, de kipróbálhatták az intézmény mikroszkópját és különleges kísérletekben is részt vehettek az iskola pedagógusainak segítségével.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

A rendezvényen az elmúlt évekhez hasonlóan körülbelül kétszázötven, hetedik-nyolcadik osztályos tanulók látogatott el. Szakmai repertoárját a BSZC Eötvös József tagintézménye is megmutatta. Az intézménybe érkezők muzeális asztalos és kádár kézi szerszámokat próbálhattak, monogramokat és logókat készíthettek lézervágó segítségével. A szakmai esten az intézményben vetélkedőkre is sor került, ezzel segítve a pályaválasztás előtt álló diákok döntését.

– Kogyilláné H. Szófia –Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés