Hetvenöt százalék támogatná az újfalui börtönkórház építését

Júniusban lakossági fórumon vitatták a börtönkórház ügyét
Júniusban lakossági fórumon vitatták a börtönkórház ügyét - © Fotó: Kovács Péter
Berettyóújfalu – A dolgozók álláspontjára is kíváncsiak voltak az egészségügyi intézmény vezetői.

A Gróf Tisza István Kórház vezetőtestülete kérdőív segítségével mérte fel alkalmazottainak véleményét a településen tervezett Fogvatartottak Egészségügyi Ellátó Központjáról (börtönkórházról).

A névtelen válaszokat július 20-a és 28-a között gyűjtötték össze. Az orvosoknak, szakdolgozóknak és egyéb munkakörben foglalkoztatottaknak két fontos kérdésben kellett állást foglalniuk. Az egyik arra vonatkozott, hogy támogatnák-e a fogvatartottak egészségügyi intézményének Berettyóújfaluba, pontosabban a már rég óta működő kórház mellé telepítését. Erre a kérdésre a válaszadók 75,38 százaléka (438 fő) igennel voksolt. A másik kérdés azt mérte fel, hogy vállalnának-e a börtönkórházban munkát (másodállásban, vállalkozóként, alkalmilag), melyre a válaszadók 55,64 százaléka (217 fő) igennel szavazott. A kérdőív összesen 584 dolgozó válaszait tartalmazta.

HBN


Lakossági fórum Berettyóújfaluban a tervezett kórház ügyében
Berettyóújfalu - Most néztem át az előző heti újságokat, nem voltunk itthon. Nagyon megörültem a tervezett berettyóújfalui börtönkórházról szóló cikknek, hiszen ez nem csak az ottaniak felelőssége! Én Derecskén lakom, családommal együtt. Egy számunkra kellemetlen, és érthetetlen felsőbb döntéssel, n...

Lakossági fórum Berettyóújfaluban
Berettyóújfalu - Egyhangú szavazással helyi népszavazás kiírásáról döntött a berettyóújfalui képviselő-testület csütörtök délelőtti ülésén egy korábbi határozatának visszavonása ügyében. A kérdés arra irányul, hogy a városvezetés visszavonja-e a Fogvatartottak Egészségügyi Központjának létesítésére ...Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés