Hagyta kihűlni saját anyját a berettyóújfalui férfi

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – Meg kellett volna oldania idős szülei gondozását, helyette elitta a pénzt és az emberi méltósághoz szükséges minimális feltételeket sem biztosította az öregek számára az a berettyóújfalui férfi, akinek az édesanyja a vádirat szerint bele is halt a szörnyű körülményekbe. A Debreceni Törvényszéken kedden lezajlott az első tárgyalás.

Bűnösnek érezte magát idős szülei gondozásának elhanyagolása miatt az a berettyóújfalui férfi, akinek az ügyészség az édesanyja halálát is a terhére rója. M. István Pál ellen gondozási kötelezettség elmulasztása és sikkasztás bűntettek miatt emeltek vádat. A gyámsága alá tartozó édesapjával és édesanyjával Berettyóújfaluban élt férfi a vádirat szerint folyamatosan elitta a család pénzét, nem fizette a közüzemi számlákat. Az idős nő gyógyszereinek kiváltásáról nem gondoskodott, de orvoshoz sem vitte a beteges asszonyt. A tisztálkodás és a pelenka hiánya, lakásuk higiénés állapota és a rossz szociális körülmények miatt az édesanya testét sok helyen felfekvések, gennyes sebek borították.

2014 januárjában, amikor alig fűtöttek, a vádlott a magatehetetlen asszony hasába talpalt. A sértett aznap ruhátlanul, egész éjjel a hideg kövön feküdt. Fia csak három nap múlva hívott hozzá mentőt – az asszony életét már nem lehetett megmenteni.

HBNBerettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés