Gázömlésekkel és kiszáradt fákkal gyűlt meg a baja a hajdú-bihari tűzoltóknak

Gázömlésekkel és kiszáradt fákkal gyűlt meg a baja a hajdú-bihari tűzoltóknak
© Fotók: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Az óriási hőségben sem pihentek a megyei lánglovagok. Katasztrófavédelmi hírek csütörtökről.

Gázömléshez riasztották csütörtök hajnalban a berettyóújfalui tűzoltókat a 42-es főút melletti gázfogadóhoz. A tűzoltók a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezését követően a veszély elhárításáig biztosították a helyszínt.

Szintén gáz ömlött a hajnali órákban a 47-es számú főút mellett Sáránd közelében. A debreceni hivatásos tűzoltók a gázszolgáltató munkatársainak kiérkezése után a veszélyhelyzet megszüntetéséig biztosították a helyszínt.

Egy platánfa leszakadt ágát kellett eltávolítani csütörtök reggel Debrecenben, a Dessewffy utcában. A debreceni tűzoltók kézi erővel távolították el a gyalogosforgalmat is veszélyeztető faágat.

Kiszáradt fenyőfa veszélyeztette a gyalogosforgalmat tegnap délelőtt Debrecenben, az Ibolya utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók a tizenöt méter magas fát motoros láncfűrész segítségével gallyazták, majd a fát kivágták.

Mintegy két hektár területen égett az avar tegnap kora délután Kismarjánál, az országhatár közelében. A tűz átterjedt a romániai oldalra is. A létavértesi önkormányzati tűzoltók a lángokat egy vízsugárral és kézi szerszámokkal oltották el. Az országhatár túloldalán a román tűzoltók végezték az oltási munkálatokat.

Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar tegnap délután Bodaszőlőn, a Guhér utcában. A tűz több kiskertet is érintett. A helyszínre riasztott hajdúböszörményi és debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy tízméteres fűzfa hat méter hosszú ága tört le és szakadt az úttestre a forgalmat is akadályozva tegnap délután Debrecenben, a Kanális utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók a sérült növényt láncfűrész segítségével eltávolították.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Fotó: Matey István
Szolnok - Eloltották a lángokat a Hortobágyi Nemzeti Parkban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője péntek délelőtt az MTI-vel. Mukics Dániel elmondta: jelenleg a további tűz kialakulásának esélyét szüntetik meg azzal, hogy körbelocsolják a lángok helyét, n...Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés