Füstölő autó, ittas sofőrök és tapasztalatlan gólya miatt riasztottak

Akt.:
Füstölő autó, ittas sofőrök és tapasztalatlan gólya miatt riasztottak
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A szárnypróbálgató kisgólyák is számíthatnak tűzoltóinkra.

Árokba hajtott egy személygépkocsi tegnap hajnalban Hajdúböszörmény közelében, az M35-ös autópályán. A tűzoltók a járművet átvizsgálták és áramtalanították. A mentőszolgálat az autó vezetőjét kórházba szállította.

A szárnyait próbálgatta egy kisgólya csütörtök délelőtt Debrecenben, az Olajfa utcában. A madár azonban leesett és a földön feküdt, amikor a járókelők megtalálták. A debreceni tűzoltók gépezetes tolólétra segítségével visszatették a madarat a fészekbe. A gólya nem sérült meg.

Csütörtök délelőtt 10 óra 15 perc körül belépésre jelentkezett az ártándi határátkelőnél egy cseh rendszámú teherautó sofőrjeként egy 57 éves férfi. A cseh állampolgárral szemben a rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A sofőr vezetői engedélyét a rendőrök a helyszínen elvették, majd további mintavétel céljából előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult vele szemben.

Lehasadt és a levegőben lógott két nagyméretű faág tegnap délután Debrecenben, a Jerikó utcában. A megyeszékhely tűzoltói csáklyával és motoros láncfűrésszel eltávolították az ágakat.

Debrecen közelében egy személygépkocsi füstölt tegnap délután. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével a füstölgést megszüntették.

Jelzéseket adott le a szén-monoxid érzékelő tegnap kora délután Debrecenben, egy Honvéd utcai lakásban. Az ott élők kiszellőztették a helységeket, ennek ellenére egy nyílt égésterű vízmelegítő közelében a debreceni hivatásos tűzoltók méréseikkel kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A mentőszolgálat két embert kivizsgálásra a kórházba szállított, későbbi információ szerint nem szenvedtek szén-monoxid mérgezést.

Száz négyzetméteren az avar égett tegnap délután Esztáron, a Kárpát utcában. A berettyóújfalui hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók kiérkezésekor már nem égett az avar, így a lánglovagok az utómunkálatokat végezték el.

Hatméteres faág szakadt le Balmazújvároson, a Kossuth téren. Az ág a gyalogos forgalmat és a parkoló autókat veszélyeztette. A helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították.

Este 19 óra 30 perc körül arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy férfi az autójával nekiment egy másik járműnek Debrecenben, a Fényes udvarban. A járőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést végeztek, majd igazoltatták a 23 éves sofőrt. Az egyenruhások a helyi lakossal szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, valamint megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A gépjárművezető a rendőröknek beismerte, hogy a járművezetést megelőzően alkoholt fogyasztott. A balesetben személyi sérülés nem történt. A rendőrök a férfival szemben engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési feljelentést tettek, járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésnek gyanúja miatt pedig büntetőeljárást indítottak.

A megyénkben szolgálatban lévő mentők 214 esetben nyújtottak segítséget az elmúlt 24 órában.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a szolgálatot ellátó állomány 13 személyt fogott el, akik közül 9 főt tetten értek, míg 4 személyt körözés alapján. A rendőrök 16 főt állítottak elő, köztük hármat bűncselekmény gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 12 esetben történt.

HBN


Debrecen - Büntetőeljárás indult a férfi ellen, aki önkényesen átrakta egyik autója rendszámtábláját egy másik járműre. A járőrök 2018. június 21-én 7 óra körül Debrecenben, a Pallagi úton intézkedés alá vontak egy gépkocsit. A sofőrtől elkérték a jármű dokumentumait, amelyet ellenőriztek. A rend...

Hajdúszoboszló - Sörétes puskával lőttek meg egy gólyát Hajdúszoboszló határában - számolt be Facebook-oldalán az elkeserítő esetről a Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány. A madár sétált, amikor rátaláltak, képtelen volt elrepülni, és minden harmadik lépésnél összerogyott. A gólya bal s...

Balmazújváros - A balmazújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az ismeretlen férfi 2018. május 12-én 12 óra körül egy balm...Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés