Finn módszerrel ellenőriztek Berettyóújfaluban

Finn módszerrel ellenőriztek Berettyóújfaluban
© Fotó: police.hu
Berettyóújfalu – A rendőrök az ittas vezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében ittasság-ellenőrzést végeztek.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai december 27-én Berettyóújfalu belterületén finn módszerrel ellenőrizték a járművezetőket. Az ellenőrzés célja az alkoholt és egyéb vezetési képességre hátrányosan ható szert fogyasztott járművezetők kiszűrése volt. A rendőrök 584 járművezetőt ellenőriztek. Az alkoholszonda egy sofőrnél mutatott pozitív értéket, ezért vele szemben közigazgatási eljárást indítottak. Az akció célja volt az is, hogy a közúti közlekedésben résztvevők jogkövető magatartását formálják és tudatosítsák a sebességtúllépés veszélyességét.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése. A közlekedők így folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak a megye útjain, annak érdekében, hogy a hatóság minél több kockázati tényezőt kiszűrjön a forgalomból.

– police.hu –Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés