Étel, élelmiszercsomag és pénz: ünnep előtt Berekböszörményben

Örömmel fogadták az ajándékokat
Örömmel fogadták az ajándékokat - © Fotó: Vmirjáncki József
Berekböszörmény – A helyi képviselő-testület jóvoltából emlékezetes nap lett Berekböszörményben december 22-e.

Már 28 éve annak, hogy a helyi roma önkormányzat a karácsony előtti valamelyik napon egy hatalmas tál ételt főz és elfogyasztására meghívja a település lakóit. A falu többségi önkormányzata is támogatja már néhány éve a kisebbségi önkormányzat kezdeményezését.

Azon a napon 12 üstben főzték a babgulyást mintegy 900 fő számára. A berekböszörményiek választhattak, hogy helyben fogyasztják el, vagy hazaviszik az ételt és az utánavaló boros teát. Aki pedig nem tudott elmenni az ételért, annak házhoz vitték az ebédet.

Egy másik meglepetés is érte a település lakosságát. A helyi önkormányzat úgy gazdálkodott ebben az évben, hogy a szociális keretet erre az alkalomra tartalékolták és most az ünnepek előtt 10 ezer forint értékű tartós élelmiszer csomagot kaptak mindazok, akik életvitelszerűen a településen élnek. Az önkormányzat dolgozói napokig osztották, csomagolták az élelmiszereket, hogy mindenki egyformán kapjon.

És ezzel még nem ért véget az ajándékozás, mert az élelmiszercsomagok mellé minden család 15 ezer forint készpénzt is kapott. Azért döntött így a képviselőtestület, mert ezt az összeget mindenki arra használhatja, amire akarja.

HBN-Vmirjáncki JózsefBerettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés