Érvénytelen a helyi népszavazás Berettyóújfaluban

Akt.:
Érvénytelen a helyi népszavazás Berettyóújfaluban
© Fotó: Égerházi Péter
Berettyóújfalu – Érvénytelen és eredménytelen a börtönkórház építése ellen vasárnap lezajlott helyi népszavazás Berettyóújfaluban – közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Muraközi István (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a 12 342 választásra jogosult állampolgárból 3035-en éltek szavazati jogukkal, ami 24,6 százalékos részvételt jelent.

Fotó: Égerházi Péter Fotó: Égerházi Péter ©

A referendumon 1953-an szavaztak arra, hogy az önkormányzat vonja vissza május 25-én hozott határozatát, amely alapján ingyenesen átadnak az államnak egy használaton kívüli, 8000 négyzetméteres területet börtönkórház megépítésére. A határozat visszavonása ellen 1068-an szavaztak.

Nemegyszer tartottak már lakossági fórumot a börtönkórházról Berettyóújfaluban (képünk a június végi alkalmon készült).
Berettyóújfalu - Mintegy hatezer voks szükséges az érvényessé nyilvánításához. Amennyiben az igenek győznek, visszavonja határozatát a képviselő-testület. A helyieket és a bihari térség lakóinak egy részét is hónapok óta foglalkoztató kérdésre adhat választ az a referendum, melyet négy fideszes ö...

A polgármester szerint a népszavazás eredményéből világosan látszik, hogy a berettyóújfalui emberek elfogadták a képviselő-testület korábbi döntését, tehát elbukott a beruházás megakadályozására tett kísérlet.

– MTI –Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés