Elhunyt Kurucz Imre szobrászművész

Kurucz Imre szobrászművész
Kurucz Imre szobrászművész - © Fotó: archív
Berettyóújfalu, Debrecen – A Berettyóújfaluban 1946-ban született kiváló alkotó, akit „Csonka-Bihar első szobrászaként” tartanak nyilván a lokálpatrióták és művészettörténészek, 2019 virágvasárnapján hunyt el a debreceni kórházban – olvasható Tőkés László európai parlamenti képviselő honlapján.

Kurucz Imre a szakmai ismereteit Budapesten szerezte, 1970-ben hazatért szülővárosába, véglegesen. Gazdag életpályájának és munkásságának gyümölcsei főként Kelet-Magyarország és a Partium különböző helyszínein láthatók, közterületen, köz- és magángyűjteményekben, intézményekben egyaránt. Közterületi alkotásainak száma hatvan körüli, ezek közül két tucat látható Berettyóújfaluban – emlékeztet Tőkés László honlapja.

„Kurucz Imre halálával olyan alkotóművész távozott »a minden élők útján«, aki az ősiség talaján állva is a korszerűség szellemében formázta meg Isten adta tehetségével a magyar történelem nagy alakjait és traumáit. Áldott legyen az emléke!” – áll a tokeslaszlo.eu bejegyzésében.Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés