Egy különleges nap a kis községben

Egy különleges nap a kis községben
© Fotó: Vmirjáncki József
Berekböszörmény – Falukarácsony már több évtizede valóban mindenki ünnepe Berekböszörményben.

A helyi iskola tanulói erre az alkalomra is nagy lelkesedéssel készülnek. Így történt ez ebben az évben is.

Már a nagyon szépen feldíszített színpad, a csillogó-villogó fenyő jelezte az érkezőnek, hogy különleges nap ez a mai.

Amikor Pásztor Károlyné intézményvezető köszöntötte a szép számú közönséget, elmondta, hogy az ünnep szépségét nem az ajándékok értéke határozza meg, hanem az emberek egymásra való figyelése, megbecsülése, tisztelete és szeretete.

A tanítók, tanárok az alkalomra verseket, történeteket, énekeket és táncokat tanítottak be a népes gyermekseregnek. Amikor elhangzott Ady Endre sokak által ismert Karácsony című verse Szabó Gyula tolmácsolásában, sokan törölgették a szemüket, de ez tapasztalható volt más dalok és versek után is.

fka-2

Fotó: Vmirjáncki József

Amikor pedig az iskola igazgatója megköszönte a pedagógusok és a technikai dolgozók igen eredményes munkáját a tanulók felkészítésében, mindenkinek kívánt nagyon kellemesen eltöltött, békés és nagyon boldog karácsonyi ünnepeket és eredményes, sikerekben gazdag boldog új esztendőt.

Akik a szép karácsonyi műsort betanították: Gulyás Zoltánné, ,Schmied Zsolt, Petőné Fekete Zsuzsanna, Kanalasné Harasztosi Judit, Víghné Margitai Csilla tanárok. Csorvás Lajos, Király Imre és borsos Levente technikai dolgozók.

HBN-Vmirjáncki JózsefBerettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés