Balesetmegelőzési előadást tartottak az újfalui iskolásoknak

Akt.:
Balesetmegelőzési előadást tartottak az újfalui iskolásoknak
© Fotó: police.hu
Berettyóújfalu – Általános iskolások figyelmét hívták fel a rendőrök Berettyóújfaluban a közlekedés veszélyeire.

A berettyóújfalui József Attila Általános Iskola tanulóinak tartott balesetmegelőzési előadást október 6-án a helyi rendőrkapitányság munkatársa. Mivel a gyermekek nagy része kerékpárral érkezett az iskolába, ezért szóba kerültek a kerékpárosokra vonatkozó szabályok, köztük a jármű kötelező és ajánlott tartozékai is. Az előadó felhívta a figyelmet a biztonsági felszerelések – például bukósisak – használatának fontosságára. A gyermekek a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb képviselői a közlekedésnek. A diákok lesznek a jövő felnőtt közlekedői, járművezetői, ezért a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a közeljövőben több, hasonló jellegű figyelemfelhívó tanórát szervez.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a látni és látszani elv életmentő szerepét, a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságát! Ősszel számítani kell rá, hogy egyre később kel fel a nap, egyre többször teheti csúszóssá az utakat az eső, a láthatósági viszonyok is folyamatosan romolhatnak. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a gyermekek és a felnőttek is mindent megtegyenek saját biztonságuk, balesetmentes közlekedésük érdekében.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a szülőket, szereljék fel gyermekük kerékpárját a kötelező tartozékokkal! Fordítsanak figyelmet láthatóságukra! A gépkocsiban vezetőként és utasként is használják a biztonsági övet és ne feledkezzenek meg a biztonsági gyermekülésről sem!

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés