Autónak csapódott a pótkocsi a 47-esen, vádat emelhetnek a lengyel kamionossal szemben

Autónak csapódott a pótkocsi a 47-esen, vádat emelhetnek a lengyel kamionossal szemben
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A rendőrök befejezték a nyomozást azzal a lengyel sofőrrel szemben, aki balesetet okozott a 47-es főút hajdú-bihari szakaszán.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyatott vizsgálatot egy lengyel állampolgárral szemben.

A 38 éves sofőr február 13-án 22 óra körül közlekedett nyergesvontatóval a 47-es számú főúton Derecske irányába. A sofőr a 29. kilométerszelvényhez érkezve nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, így az megcsúszott, és a pótkocsija átsodródott a menetirány szerinti jobb oldali sávba, ahol egy személyautónak csapódott. A személygépkocsi sofőrjét súlyos, míg utasát könnyű sérülésekkel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

pt1

pt2

Fotók: police.hu

A kamion vezetője elismerte a felelősségét a baleset okozásáért.

A nyomozó hatóság a lengyel állampolgárral szemben folytatott vizsgálatot február 27-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Illusztráció: Matey István, archív
Berettyóújfalu - Egy kamion és egy személyautó eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött a 47-es főút 29. kilométerszelvényében kedd éjszaka fél 11 előtt nem sokkal, Berettyóújfalunál. A balesetben egy személy megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A helyszínelés...Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés