Ágakkal és lángokkal is küzdöttek a megyei tűzoltók

Ágakkal és lángokkal is küzdöttek a megyei tűzoltók
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Magyarhomorogon a tarló és növényi hulladék égett, Debrecenben ágak hasadtak le – ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Közel kétezer négyzetméteres területen lángolt a tarló és a növényi hulladék tegnap kora délután Magyarhomorogon, a Rákóczi úton – kaptuk a tájékoztatást a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól. A komádi önkormányzati és a szeghalmi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet.

Hajdúdorogon, a Lókert tanyában ötszáz négyzetméteren a búzatarló lángolt csütörtök délután. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Mezősason, a Béke utcában egy lakatlan ház udvarán kétszáz négyzetméteren égett az avar. A tűz átterjedt egy fakerítésre és a szomszédos telekre is. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

A megyei katasztrófavédelem hírt adott több ághasadásról is. Egy nyolc méter magas nyárfa egyik ága akadt fenn, és veszélyeztette a közúti forgalmat tegnap késő délután Debrecenben, Mátyás király utcában. A város tűzoltói kézi erővel távolították el a faágat.

Szintén nyárfához vonultak a debreceni tűzoltók tegnap. A Hétvezér utcában egy tizenhat méteres fa egyik ága lehasadt. A magasban fennakadt ágat a tűzoltók kézi erővel eltávolították.

A Varga utcában egy nagyméretű fa egyik ágát kellett a debreceni hivatásos tűzoltóknak motoros láncfűrésszel levágniuk, mert az akadályozta a forgalmat.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


Hajdú-Bihar - Emellett faágakkal és egy másik tűzesettel is meg kellett küzdeniük kedden a hajdú-bihari tűzoltóknak. Ügyeleti hírek. Kedden délelőtt meghasadt egy tizenöt méteres fűzfa, és veszélyeztette a gyalogosforgalmat a debreceni Doboz utcában. A faágat a tűzoltók távolították el. Délutá...Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés